Балу под прицел

12 окт 2013
Снимка: zimbio.com

Харизмата и осанката му, които дебнат сладострастно от страниците на модни списания и огромни билбордове, разпръснати из големите столици по света, презентирайки последните тенденции в мъжката мода, са в състояние да накарат дори дамите да посегнат към дрехите на силния пол. В кариерата му са записани участия в ревюта на всички най-добри дизайнери, а най-печелившите фешън брандове са го ангажирали за години напред. Дори и да не следите кое е по-по-най сред облеклата и аксесоарите, то със сигурност поне веднъж сте срещали погледа му в някоя реклама. Името му е Тайсън Балу и всички, занимаващи се и интересуващи се от мода, са луднали по него. 

Киното също не остава безпристрастно към тъмнокосия красавец. Има малки, но запомнящи се сред дамите и някои господа роли в лентата The Black and White Maze of the Painted Zebra и епизод на сериала Pan Am. Засега отхвърля по-големите и сериозни предложения, защото е изцяло съсредоточен в кариерата си на модел. Това си личи от упорството и отдадеността му в професията през годините, щедро отплащащи му се към днешна дата.

Но в началото всичко за него започнало като на шега. „Роден съм и съм израснал в Гарланд, щата Тексас. Бях 15-годишен, още в гимназията, когато на улицата ме спря агент, който ми предложи да направя няколко пробни снимки в студио. Семейството ми ме подкрепи, докато аз приемах нещата малко несериозно. Но пък си изкарвах добри джобни”, разказва той.

Не след дълго получава примамлива оферта – да замине за Ню Йорк и да подпише договор с може би най-известната модна агенция - Ford, създадена още през 1946 г. Веднага приема, защото животът в Тексас вече му е омръзнал. Започва да дефилира за най-добрите в бранша – Армани, Долче и Габана, Версаче, Келвин Клайн и т.н. Бързо се утвърждава като един от най-проспериращите млади модели.

След време се разделя с Ford и се присъединява към голямото семейство на IMG, но предложенията към него не спират да валят, а дори напротив – буквално го затрупват. „Може би някои ще ме определят като кариерист, но аз се занимавам и с много други неща, които обаче ще оставя в тайна засега”, споделя Тайсън.

Като най-голямо свое преимущество посочва това, че през годините е останал верен на себе си, а не се е променял заради всекиго от дизайнерите, с които е работил. „Един иска да се подстрижеш, друг – да си пуснеш брада, трети те кара да сложиш цветни лещи, преобразяват те, за да те оприличат на някаква си тяхна въображаема муза, която се различава от твоята индивидуалност. Казах си, че няма да съм участник в тази игра, и не сгреших. Останах си един и същ през цялото време”, разказва той. И подозирам, че самочувствието и сигурността, които притежава, са благодарение на любящото му семейство. „Те са до мен във всеки един момент и ме подкрепят безрезервно.”

Що се отнася до бъдещите му планове, отсича: „Ще работя това, докато мога, а след това... ще се преместя да живея в Испания. Бил съм къде ли не, но хората и културата там са толкова завладяващи за мен.”

1357 | 12 окт 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате