Най-стилният британец на всички времена

16 окт 2013

2013 се очертава като годината на Дейвид Бауи. След като издаде първия си албум от десет години насам и за който беше номиниран за награда "Мъркюри", сега той е определен за най-стилния британец на всички времена.

Номиниран от дизайнера Уейн Хемингуей, 66-годишният рокаджия оглави класацията на ВВС "Хистъри мегъзин" с 48,5% от гласовете. "Дейвид Бауи е печелил много награди в блестящата си кариера, но със сигурност нито една от тях не може да се сравни с това да те определят за най-добре облечения британец на всички времена. Той трябваше да победи конкуренцията на един крал, две кралици и видни политици, за да триумфира в класацията ни. Правейки това, той нанесе удар на модата през 20-ти и 21-и век", съобщи главният редактор на списанието Роб Атар.

Класацията беше съставена от историци, модни експерти и куратори. Дизайнерът Уейн Хемингуей си спомня първия път, когато видял Бауи да пее през 1973 г. "Излязох от концерта напълно покорен от музиката и стила му. Този концерт постави началото на манията ми към музиката и модата, която продължава вече цял живот", споделя той.

В топ 10 на най-стилните британци на всички времена попадат още кралица Елизабет I, херцогинята на Девъншир – Джорджиана Кавендиш, английският "денди" Джордж Брайън Брумел, кралица Александра, една от красавиците в британското общество в началото на 20-ти век – Ан Месъл, крал Хенри III, актрисата Елън Тери, политикът Чарлз Джеймс Фокс и придворният летописец Самюъл Пепис.

 

/БГНЕС

1040 | 16 окт 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате