Вивиан Уестууд издава автобиография

21 ное 2013

Прочутата дизайнерка Вивиан Уестууд ще напише автобиографична книга, в която ще разкаже цялата истина за себе си.

За първи и единствен път тя ще пише и ще сътрудничи по уникални мемоари, които ще включват отчасти нейни разкази, отчасти разкази на многобройните ѝ приятели, роднини и сътрудници.

В книгата ще се разказва нейната история с целия ѝ блясък и слава, с необичайната ѝ гледна точка и страстна честност. "Живият заслужава уважение. Мъртвият заслужава истината. Двамата с Иън работим заедно по тази книга и съм щастлива, че това ще бъде моята история, историята, която никой преди това не е разказвал", заяви дизайнерката.

Биографът Иън Кели не пести похвалите си за своята приятелка и муза: "Вивиан е много повече от това, което виждате първоначално. Тя е пламенно посветена на човешките права и на екологичната политика, но също така искам да разкажа за огромното ѝ сърце, за топлата и остроумна личност, чието лице и дрехи са познати в цял свят. Но тя си остава и учителката от началното училище в Дербишър, която се запознава и влюбва в Малкълм Макларън и променя света".

Разнородният приятелски кръг на Вивиан варира от Памела Андерсън до принц Чарлз, Наоми Кембъл, Джери Хол, Боб Гелдоф и Джулиан Асандж. Много от тях допринасят със своите разкази в книгата, както и нейни близки роднини и партньорът ѝ в модата и неин съпруг Андреас Кронталер.

 

/БГНЕС

892 | 21 ное 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате