Как да изберем подходящ цвят червило

06 окт 2012
Снимка: sxc.hu
Може би най-същественият критерий при избор на червило за повечето жени е цветът. Той, разбира се, е въпрос на  лично усещане и вкус, но има няколко неща, които е хубаво да вземете под внимание, за да не останете разочаровани:
 

 При избор на червило, в така наречената и актуална напоследък „нюд“ гама (много бледи телесни тонове), вземете цвят поне с един-два нюанса по-тъмен от този на кожата ви.

В противен случай ще изглеждате не красиво, а по-скоро като жертва на тежък вирус.
Можете да разчитате и на друг помощник - природата. Тя си знае добре работата - никога няма да сгрешите ако купите червило, което да отговаря на естествения цвят на устните ви. 

 Червилата, най-общо се делят на два вида – с топъл (жълтеникав) и със студен (син) подтон.

Това по никакъв начин не означава, че червилото ви ще бъде синьо, а просто, че съдържа в цветовата си композиция такъв пигмент. С просто и неопитно око понякога е трудно да определите кой нюанс с какъв подтон е, но ако нанесете няколко сходни цвята червило върху ръката си, сравнявайки ги един с друг, ще откриете, че макар и на пръв поглед еднакви, всъщност наистина някои изглеждат по-топли (жълта база), а други по-студени (синя база). 

Звучи доста сложно, но щом веднъж се научите да ги различавате и разберете коя от двете повече ви отива, ще ви бъде значително по-лесно да изберете най-подходящия за вас цвят.
Нещо, което също е добре да имате предвид е, че синьо базираните червила правят зъбите да изглеждат много по-бели, а жълто базираните тъкмо напротив – оптически ги пожълтяват.
 

Най-лесният начин да определите кой от дадените тонове ви отива най-много (и дали изобщо ви отива) е като го пробвате…

Но в никакъв случай върху устните! Изключително нехигиенично, а и опасно е да пробвате червило от тестер. Върху него може да има следи от слюнка, от кожа и дори от кръв, ако дамата, която го е тествала преди вас е била с напукани устни. Да не говорим и за всичките прах и мръсотия, които полепват по него докато го разглеждат потенциалните купувачи. 

 
За да пробвате цвета има много по-разумен начин – намажете от червилото върху външната част на дланта си и я доближете до лицето си. Можете дори да нанесете цвета по дължината на показалеца си, наложите върху устата си и се огледате така.
 

И като заключение – най-важното е да се чувствате красива и добре в кожата си, независимо и въпреки тези правила. В крайна сметка, това е само грим...

6292 | 06 окт 2012

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате