Джобни спасители

09 юли 2013
Снимка: sxc.hu

            На всяка от нас се е случвало да има, меко казано, отвратителен ден. И най-неприятното е, че понякога този въпросен ден се оказва с график и планирана важна среща, събиране на випуска или важна вечеря. Познато ли ви е?
Ето няколко идеи, с които можете да „замажете” положението и да се спасите от паник атаките. Всичко, от което се нуждаете, е малък козметичен несесер и изброените спасители по-долу.

Безцветен лак

            Намерете възможно най-евтиния, в най-малката възможна бутилчица (защо да ви тежи излишно?).
            С този спасител можете да стопирате бримката на чорапогащника. Нанесете мъничко от него в основата ѝ и спокойно продължете с деня си. Тя вече няма да се разпространява.

Обикновен балсам за устни

            Марката и цената нямат значение, няма да го слагате на устните си. Нанесете върху стъпалата, където кожата и обувките се трият най-много. Този трик ще ви спаси от някой и друг мазол, но все пак не забравяйте да сложите в чантичката и няколко лепенки, за всеки случай. 

Мини флакон лак за коса и фибички

            С тези двама помощника подръка винаги можете да направите една чудесна прическа в последния момент. 

Безопасни игли

            Изгубила съм бройката колко дрехи съм преобразила с тяхна помощ.

Прекалено дълбоко деколте? Прекалено широка блуза? Я? Ципа на дънките ли се развали? Е, вече не. Разбира се, това е временно решение, но по-добре да го има, нали? 

Драматично червило и „по-така” обици

            Дори без тежък грим на очите, драматичното и ярко червило ще ви помогне да изглеждате по-нагласени, отколкото всъщност сте. Обиците ще допълнят елегантната визия.

            Разбира се, отделете нещата които мислите, че най-много ще ви влязат в употреба. Не всяка от нас има нужда и желание да носи лак за коса, макар и в мини размер. Мисля, че не е било нужно да споменавам за нормалните неща, които се търкалят из чантите ни: дъвки, огледалце, пудра...

            Вие какво носите във вашата чанта? Имате ли свои трикове за спешни случаи?

2278 | 09 юли 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате