10-те най-скъпи парфюма

26 авг 2013
Снимка: sxc.hu

Всяка жена има своята страст. За една това са обувките, за втора аксесоарите, а за трета - парфюмите. Всeки парфюм носи със себе си своята уникалност и говори много за същността на притежателката си. Някои жени предпочитат леки, цветни аромати, а други – тежки ориенталски нотки, които оставят следа във въздуха. Но това, което обединява всички ни е, че всяка от нас търси „своя парфюм“.  А запитвали ли сте се някога каква е максималната цена, която сте готови да платите за малко шишенце от вълшебната течност? Е, аз съм ви подготвила списък с 10-те най-скъпи парфюма, който винаги може небрежно да оставите в колата на половинката.

Номер 10

The Bolt of Lightning от Jar Perfumes

Известният бижутер Джоел А. Розентал създава The Bolt of Lightning - силен, но свеж аромат, който напомня свежестта на въздуха след буря. Той попива в кожата и се усеща с дни. Цената му е около 765 долара за 30 мл. За него казват, че няма друг толкова уникален и неповторим аромат. Дизайнът му е изискан и изчистен, подчертаващ невероятния заряд, който носи самият парфюм.

Номер 9

Joy от Jean Patou

Този парфюм има дълга история. Той е създаден още през 1929 г. от Хенри Алмерас за парижкия парфюмер Жан Пату и до днес е считан за един от най-хубавите аромати, създавани някога. Целта му е била да внесе малко радост (joy - радост) в живота на хората след срива на Уолстрийт. Дори за онова време цената му е била висока, но въпреки всичко този аромат се е запазил и до днес и може да бъде закупен за около 800 долара/30мл. Уханието е невероятна комбинация от цветни нотки, но сам по себе си той не мирише на никое цвете. 

Номер 8

Poivre от Caron

Този чувствен аромат е подходящ както за жени, така и за мъже и 60 мл от него струват около 2000 долара. Уникалността на този парфюм не е само в невероятната комбинация от ароматни нотки, но и в самия флакон, лимитирана серия на Car от 1954 г., който е обсипан с естествени кристали, а гърлото му е с кант от  бяло злато. За този парфюм казват, че е като хубавото уиски – колкото повече отлежава, толкова по-добър става.

Номер 7:

Notorious от Ralph Loren

Този парфюм е създаден от Ралф Лорън, специално за нуждите на т.нар „висша“ класа. Notorious означава „забележителен“ и той е създаден за „най-забележителните“ хора в града. Цената му е над 3500 долара и може да бъде закупен само в „Хародс“, Лондон, което още повече повишава стойността му. Според проучванията този аромат е най-предпочитаният по време на коледните празници.

Номер 6:

24 Faubourg от Hermès

„Ермес“ винаги е бил синоним на висока класа и изтънченост, ето защо не е изненада, че тъкмо техен парфюм намира място в класацията. Той е създаден от парфюмерите Морис Русел и Бернанд Буржоа през 1995 г. През същата година печели титлата „най-добър дамски парфюм“. Цената му е около 1500 долара за 30 мл, а ароматът е неустоимо съчетание от цветове на портокал, иланг-иланг, жасмин и ванилия.

Номер 5

Les Larmes Sacrées de Thèbes от Baccarat

Baccarat са известни не само с удивителните аромати, които създават, но и с изключителния дизайн на флаконите. Те са инкрустирани с кристали и благородни метали, а уникалността им е гарантирана. Les Larmes Sacrées de Thèbes е първият и може би най-успешният парфюм на марката. Неговият аромат е изтънчен и запомнящ се, а шишенцето представлява елегантна пирамида. Всичко това – на цена от около 6800 долара за 30 мл флакон.

Номер 4

Royal Arms Diamond Edition от Floris

Цената на шишенце от този парфюм на Floris е 15 000 долара. Ароматът му е нежна комбинация от цветни нотки – роза, теменуга, кехлибар, ванилия, мускус, пачули и перуника. Парфюмът е украсен с 18-каратова златна верижка, която му придава стил и... по-висока стойност. Несъмнено Royal Arms Diamond Edition е предпочитан подарък в средите на богатите, но самият парфюм, без атрактивния аксесоар, е на сравнително достъпна цена за всяка от нас – около 100 долара за 100 мл.

 Номер 3

Idylle oт Guerlain

Аромат на Idylle е създаден през 2009 г. от Thierry Wasser и представлява комбинация от роза, лилия, божур, фрезия, люляк и мускус. Интересното за него е, че ароматът на роза е този на българската роза. Самият дизайнер признава, че е бил омагьосан от нейния аромат и тя е неговото вдъхновение. Според него парфюмът успява да "изрази това, което не може да бъде изразено". Уникалната опаковка пък е създадена от Ора Ито и е отражение на таланта, смелостта и модерното мислене. Флаконът е във формата на капка, изработена от 18-каратово злато и кристали на Baccarat, а цената му е 45 000 долара.

Номер 2

Imperial Majesty от Clive Christian

Цената на Imperial Majesty Parfume е 215 000 долара. Ароматът наистина е уникален – кардамон, лимон, бергамот, жасмин и бензоин, но това, което го прави толкова скъп, е 5-каратовият диамант, с който е инкрустирана капачката на всяко флаконче, 18-каратовото златно гърло на шишенцето и фактът, че се произвеждат само 5 броя годишно. Кейти Холмс е една от най-известните притежателки на този вълшебен парфюм.

Ароматът като такъв се продава и в обикновено флаконче под името №1 и цената му е 2 150 долара/30мл.

Номер 1 - парфюм за 1 милион долара

 Golden Delicious от DKNY

Лимитиранта серия на DKNY Golden Delicious е сътворена от Дона Карън и бижутера Мартин Кац. Уникалността на парфюма не е само в неговия спиращ дъха аромат, но най-вече във флакона, изработен от 14-каратово бяло и жълто злато с инкрустирани диаманти. Към момента стойността му се изчислява на над 1 милион долара. Какво по-хубаво от злато и парфюм в едно? А самият аромат е чувствен, с преливащи светни нотки на ябълка, бял мускус и сандалово дърво и цената му в не толкова скъпа опаковка е около 80 долара за 75 мл. 

9605 | 26 авг 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате