Фестивал на съвременната керамика

05 яну 2013
Снимка: Златин Трендафилов

Какво ще кажете за керамиката? Да, тя е част от приложните изкуства и я припознаваме в дома си под формата на вази, саксии, малки фигурки, тела за ароматни масла и разнообразна кухненската посуда.

Ще ви представя една тематична изложба, чиито експонати предизвикаха в мен много приятни емоции. До 13-ти януари 2013 г. в галерията на книжарницата на ул. "Славянска" 29 можете да видите „Фестивала на съвременната керамика – 2012 г.”, който се организира за трета поредна година.

Изложени са керамични пана в една и няколко части, приличащи повече на изящни произведения, отколкото на занаятчийски.

Картини в рамки, отворени, пълни с цвят, жизнени и привличащи вниманието като малък остров на щастието. Други суетни, приказни или носещи авангардни послания с тънко чувство за хумор.

Като един от най-древните занаяти, керамиката носи посланията на изживяното. Ще видите претворени езически култови теми, библейски сюжети и актуални съвременни теми. Предадени са с лекота и създават настроение.

Всяко едно от керамичните произведения е чудесно допълнение за всеки дом и наистина оригинален и ефектен подарък за всеки повод, без ограничение на възрастта на човека. Подходящи са за всички, но най-добре се уверете сами.

2150 | 05 яну 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате