Instagram фотографии – благотворителна изложба

15 яну 2013
Снимка: Манол Дончев

Според организаторите на Instagram Благотворителна Фотоизложба нямаме нужда от специален повод или празник, за да сме добри и да се раздаваме от сърце, дори да е малко. И така на 09.01.2013 г. в „+ това” на ул. „Марин Дринов” №30, снимките на двадесет фотографи бяха обявени за продажба. Цената им се определяше от самите посетители. Всички средства от проведеното само за една вечер културно събитие са в полза на дом за сираци „Св. Николай” при храм „Св. Троица”, намиращ се в с. Нови хан.
Това разказва за идеята и изпълнението Ива Иванова, един от основните инициатори: „С приятеля ми Венелин Христов бяхме известно време във Франция. Той вече имаше идея за Instagram Фотоизложба, а един ден аз прочетох статия за Отец Иван и дома в онлайн издание на известен български вестник. Казах му: „Защо не помогнем на тези деца с каквото можем?”, а Вени каза: „Защо не съчетаем нещата?”... Речено – сторено. Върнахме се в България, след което започнахме да търсим подходящо място и всичко останало, необходимо за подготовката и реализацията на събитието. То самото се разви много динамично. Надмина очакванията и на двама ни. Няколко пъти ни попитаха дали ще има втора изложба и кога ще бъде. Всичко това само ни зарадва още повече... ”


Действително мнозина подкрепиха начинанието. Помещението бе препълнено през първите два часа. За съжаление, закъснелите не успяха да се насладят на цялото разнообразие от стотици, различни по стил, снимки, дело на Ради Георгиев, Зори Христова, Станислава Митрева, Иван Боров, Кирил Пейчев, Ива Енгьозова, Danish, Здравко Димитров, Ангел Колев, Стефан Василев, Антон Кефилев, Иван Мурджев, Dssy Mssy, Милена Христова, Гергана Пейчева, Деница Благоева, Георги Маринов, Иван Богданов, Ива Иванова и Венелин Христов. Но каузата бе над всичко останало и творбите се разпродаваха бързо.

„В крайна сметка резултатът е налице – 1412 лева, събрани от дарителите. Благодарим на всички автори, на нашите приятели и на „+ това”  за помощта и подкрепата за това благотворително дело. Заслужаваше си!”, споделя още Ива.

Галерия

1837 | 15 яну 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате