Леденият фестивал в София

04 фев 2013

Фестивалът на ледената скулптура в България. Когато прочетох за инициативата, много се зарадвах, защото съм виждала в медиите как изглеждат тези събития по света. Авторите създават истински произведения на изкуството в мащаби и с прецизна детайлност.

На Sofia ice fest видях фигури на ескимоси, в които можеш да се снимаш, една мъжка фигура с вградени рекламни материали, стиропорно иглу и езерце със стиропорни плаващи обекти, леден бар, ледена женска фигура, украшения, изработени от употребени пластмасови изделия.

Най-интересното за мен бе леденият бар с чашите, изработени от лед, и пластмасовата пластика, а след бара най-атрактивна бе композицията, предлагаща театрална снимка.

Всъщност, очаквах повече ледени фигури и по-атрактивни, но се надявам в следващите години и това да стане, и да се включат още творци. Организаторите са поканили двама чужди скулптори от Русия и Украйна. Демонстрации по обработване на лед, светлинно шоу и разказване на зимни приказки в иглу – това са част от нещата, които можете да видите и правите на тазгодишното издание на Sofia ice fest.

Фестивалът посреща гости в района на бившата телефонна палата в центъра на София.

2348 | 04 фев 2013

Facebook коментари

Добави коментар

1 коментар

 • 2013 02 07 #1
  красива белла   

  Това изобщо не може да се нарече “Фестивал” .
  Фигурите се разтичаха,мини детско плажно басейнче с плуващи
  парченца стереипор и гумени патета, “иглу” неясно защо така наречената
  палатка - пълно разочарование. Дано не се повтори в този вид.

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате