Откриване на София Фото Фест

21 сеп 2013

София Фото Фест бе открит за първи път на 17-ти септември 2013 г. в галерия Vivacom Art Hall. Там бе представена колективна изложба на световно известните фотографи Кен Шлез, Едуард Кийтинг, Стивън Дюпон, Кен Лайт, Ариен Зварц, Майкъл Акерман, Джефри Уолин, Джеръми Сютън Хиберт и Антонин Кратохвил. Гостите бяха приветствани от Цветан Томчев, председател на фондация БГ ПРЕС ФОТО, както и от Георги Лозанов и Иво Хаджимишев, които стоят зад ежегодния конкурс Канон България.


Първото издание на фестивала ще продължи до 24-ти септември, като през това време ще могат да бъдат видяни още изложбите „Българска документална фотография“ на 15 съвременни автори в галерията на Фотосинтезис от 19 септември; „Прес Фото Сърбия” със специален гост Звездан Манчич от 18 септември в „Клуб на фоторепортера“ в подлеза на Министерски съвет; Бианале „ФОДАР” в НДК; „Разпиляната България”; „Софийски мотиви”; избрани кадри от „Асоциацията на професионалните сватбени фотографи“.
Споменатите фотографи и други видни имена в сферата ще водят лекции, консултации и ще оценяват портфолиа в рамките на фестивала. Записване за тези дейности можете да направите на страницата на фестивала във фейсбук, където може да бъде видяна и пълната програма.

899 | 21 сеп 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате