Изложбата “Красив Китай”

26 сеп 2013

Двустранните отношения между България и Китай са в етап на най-бързо развитие, заяви посланикът на Китайската народна република Уей Дзинхуа по време на откриването на изложбата "Красив Китай".

Посланикът подчерта значението на културния обмен за двустранните отношения между страните и подчерта, че именно благодарение на него се постига разбирането между двете нации. България и Китай имат да научат много една от друга и да се обогатят взаимно, подчерта той.

Изложбата "Красив Китай" е посветена на 64-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Китай и България и разкрива уникално красиви моменти от живота в Китай. Благодарение на нея може да се види както смехът на отглеждащия памук, така и красотата на сушащите се на слънце и приличащи на копринени нишки спагети и "небесният път" – път, изплуващ сякаш от облаците, обгърнали го от всички страни.

От прекрасните фотографии всеки може да научи как в някои китайски градове са отбелязали "Часът на Земята" или да види как 800 ученици от Хонконг са успели да изрисуват с телата си в пясъка делфин и да изпишат своето послание "Да опазваме морето". Впечатлява и девойката от Беларус, облечена в традиционна одежда в деня, в който се омъжва за китайски младеж. Усмихнат или тъжен, съсредоточен в работата си, или безцелно разхождащ сред природата, или в оживената градска среда, китаецът изглежда красив там, където се намира, защото си е у дома.

/БГНЕС

1033 | 26 сеп 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате