Уди Алън ще получи почетна награда

17 сеп 2013

Легендарният режисьор Уди Алън ще бъде удостоен с почетната награда "Сесил де Мил" от организаторите на наградите "Златен глобус".

71-та церемония по раздаването на "Златните глобуси" ще се състои на 12 януари догодина. "Няма друг, по-достоен от него", заяви организаторът на церемонията Тео Кингма.

Зимата може да се окаже изпълнена с награди за Уди Алън. Неговият 49-ти филм "Син жасмин" с участието на Кейт Бланшет ще се състезава в категорията за най-добър филм, но режисьорът има по-големи шансове да получи наградата за най-добър сценарий за драмата, в която участва и Алек Болдуин.

Уди Алън се превърна в една от легендите на световното кино, а кариерата му продължава пет десетилетия. Той пише сценариите на телевизионното шоу The Tonight Show и е колумнист на списание "Ню Йоркър", преди да направи пробив на Бродуей с "Не пийте водата" от 1966 г. Филмите "Ани Хол" и "Манхатън", заснети в Ню Йорк, бележат началото на кариерата му като режисьор.

Уди Алън печели четири "Оскара", а има общо 23 номинации. И макар да няма конкретни планове да се върне отново пред камерата, това не е невъзможно. "Ако утре се появи страхотна роля за мен, аз ще я напиша и ще я изиграя за минута. Животът е по-лесен, ако аз съм звездата на филма. Това означава, че няма да ми се налага да режисирам никого. Не е два пъти по-трудно да режисираш себе си. Това е наполовина трудно", сподели преди време режисьорът пред британския вестник "Гардиън".

/БГНЕС

628 | 17 сеп 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате