Том Ханкс влиза в ролята на Уолт Дисни

23 окт 2013

Том Ханкс и Ема Томпсън бяха част от звездната премиера на "Спасяването на мистър Банкс", която се проведе на Leicester Square вчера в Лондон.

Двамата бяха посрещнати от стотици фенове, нетърпеливи да видят любимите си актьори след проливния дъжд, който се изля през деня в столицата на Великобритания. За официалното представяне на филма редом до тях пред фотографските обективи застанаха още Колин Фарел, Рут Уилямс и режисьорът на филма – Джон Лий Ханкок.

"Спасяването на мистър Банкс" разказва истинската история за "битката" между своенравната писателка П. Л. Травърс (Ема Томпсън) и напористия Уолт Дисни (Том Ханкс) за филмовите права за екранизацията на книгата "Мери Попинз". За ролята си на Уолт Дисни във филма Том Ханкс споделя: "Мери Попинз" в много отношения е най-голямото постижение в кариерата му – отличена е с няколко награди "Оскар", превърнала се е в тотален хит и на практика е последният проект, с който той е персонално ангажиран."

Ема Томпсън определя П. Л. Травърс като "наистина сложна" личност и признава, че много ѝ е допаднал войнственият характер на героинята ѝ. Родената в Австралия британска писателка ѝ е интересна, защото е "пълна с противоречия". Актрисата коментира: "Това е страхотна история за сблъсъка на две природни стихии.".  И добавя: "Много съм развълнувана. Обикновено не съм сантиментално настроена спрямо такива неща, но този филм наистина ме докосна.".

Историята в "Спасяването на мистър Банкс" започва, когато дъщерите на Уолт Дисни го молят да направи филм по любимия им роман "Мери Попинс" на П. Л. Травърс, а той им дава обещание, чието изпълнение чака цели двадесет години. В стремежа си да получи правата Уолт се сблъсква с упоритата и безкомпромисна писателка, която няма никакво намерение да допусне нейната любима бавачка – вълшебница да бъде осакатена от машината на Холивуд.

Когато продажбите на романа спират и парите свършват, Травърс с неохота се съгласява да отиде в Лос Анджелес и да изслуша плановете на Дисни за екранизация. По време на тези две кратки седмици през 1961 година Уолт Дисни пуска в ход всички средства. Въоръжен с изработени с голяма фантазия сценарни табла и звънливи песнички, създадени от талантливите братя Шърмън, Уолт осъществява масирана атака срещу Травърс, но високомерната авторка не се поддава. Той наблюдава с безпомощност как тя става все по-несговорчива и как правата върху филмирането на романа все повече се отдалечават от него.

Едва когато се обръща към собственото си детство, Уолт успява да разбере истината за призраците, които преследват авторката, и двамата заедно освобождават Мери Попинс, за да се стигне до един от най-умилителните филми в историята на киното.

Премиерата на "Спасяването на мистър Банкс" у нас е на 24 януари 2014.

 

/БГНЕС

881 | 23 окт 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате