Очакваме биографичен филм за Толкин

23 ное 2013

Животът на създателя на "Властелинът на пръстените" Джон Роналд Руел Толкин ще бъде разказан в нов биографичен филм.

Легендарният писател, който създаде популярния фантастичен роман и предисторията му "Хобитът", ще е герой в историческа драма за живота си и за събитията, които са го накарали да напише бестселърите.

Филмът е продуциран от "Фокс Сърчлайт" и "Чернин Ентъртейнмънт", а сценарият е дело на Дейвид Глийсонто, съобщава "Холивуд Рипортър".

Животът на Толкин със сигурност е достоен да оживее на големия екран, тъй като писателят се е сражавал в Първата световна война между 1914 и 1918 г. и е кодоразбивач от запаса във Втората световна война между 1939 и 1945 г.

Той е близък приятел и на създателя на "Хрониките на Нарния" Клайв Стейпълс Луис, с когото създават писателската група "Инклингс".

Толкин пише "Хобитът" през 1937 г., а близо 20 години по-късно излиза и продължението му "Властелинът на пръстените". Книгите бяха продадени в милиони копия по цял свят, завладявайки въображението както на деца, така и на възрастни. Те бяха превърнати в касови филми от режисьора Питър Джаксън. Трилогията на прочутия режисьор излезе между 2001 и 2003 г., а последната част  – "Завръщането на краля" – беше наградена с "Оскар" за най-добър филм. След това Джаксън създаде трилогия и за "Хобитът", първият филм от която излезе миналата година.

 

/БГНЕС

1083 | 23 ное 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате