За Бутилко, евтината фотография и ¼ метър сцена

09 фев 2013

„Алтернативната сцена” е като Гаврош - винаги жизнерадостна, с леко по-хаплив и смел език, жевееща в някоя изоствена скулптура на никому неизвестен творец. Но тя е важна, колкото е важен и въздухът за всички ни. Да живее алтернативната сцена!

 

Скоро бях на „алтернативна сцена” – ¼ квадратен метър.
„Толкова са ми отпуснали от Grindhouse” - каза Бутилко и започна. Хората се скупчиха около малката „сценка” и заслушаха внимателно какво има да им каже, а той говореше ли, говореше...

Няколко дни преди това бях на една друга сцена – не алтернативна, а голяма На нея имаше и светлини, и пулт... Дали от емоцията, дали от нещо друго, но алтернативната определено изглеждаше с пъти по-голяма.

Затова се връщам на нея, там е по-добре. Бутилко, ти си голям, по-голям и от най-голямата сцена, и ти Ramsey Hercules, и ти...
Не защото черпите публиката си с пиене, когато концертът ви е безплатен, а заради идеята, заради текстовете и заради непринудеността ви - вие сте истински. Правилно го нарекохте „Пърформанс” – ами то си е точно такова.

По едно време ми се прииска да снимам, знаех, че снимките щe излязат зле, все пак снимах. Да живеят телефоните с камера!


А, за „Диско-рап” партито - така го наричаха те - мога да ви кажа, че няма да съжалявате, ако някой път попаднете там, както попаднах и аз.
Пожелавам ви и вие да имате един от онези приятели, които ви звънят, казват ви за партито на Бутилко, карат ви да отидете там, а те не идват. Мерси, приятели, да сте живи и здрави!

И въобще, ако чуете, че някой, някъде, прави нещо алтернативно - идете. В осем от десет случая ще попаднете на неща, които няма да ви харесат, от които веднага можете да си тръгнете, но онези два пъти, в които попаднете на скрития под два пръста кал диамант - ето, тези два пъти ще ви накарат да забравите останалите осем.

1327 | 09 фев 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате