Gentleman замества Gangnam Style

16 апр 2013
Снимка: koreabang.com

Корейската супер звезда Сай, който разби всички световни музикални класации и създаде нов стил в танците, разкри, че пуска нова песен. Парчето носи заглавието Gentleman и има амбициите да повтори (а защо не и да надмине) успеха на абсолютния хит Gangnam Style. Разбира се, и новата мелодия е придружена от оригинална хореография, която този път е базирана на корейски танц.

„Сънародниците ми ще са доволни. Хората от другите страни обаче не познават тези движения” – споделя Сай пред медии в родината си.

Клипът на Gangnam Style, в който 35-годишният изпълнител и неговият антураж танцуват, сякаш яздат невидим кон, стана най-гледан в световната видеомрежа You Tube. Броят показвания към днешна дата надминава внушителните два милиарда.

Официалното представяне на Gentleman пред корейската публика беше на 12 и 13 април, а клипът вече е качен и в YouTube.

Факти за Сай

Изпълнителят е роден в квартал Гангнам (!) в Сеул. Завършва образованието си в Музикалния колеж Бъркли и Бостънския университет. Първият му албум със заглавие PSY from the PSYcho World! се появява на пазара през 2001 г., а два от синглите в него веднага оглавяват музикалните класации в родината му. Следващият му албум Ssa 2 пък е забранен за малолетни. Специално за Световното първенство по футбол в Япония и Южна Корея през 2002 г. създава песента Champion.

В кариерата му е записана обаче една паметна дата - 25 юли 2012 г., когато се появява дискът му PSY's Best 6th Part 1, в който е включен превърналият се мигновено в хит Gangnam Style. Песента е номер едно в чартовете на Великобритания, Австралия, Нова Зеландия, Канада и мн. др.

А ето и новия клип:

1407 | 16 апр 2013

Facebook коментари

Добави коментар

1 коментар

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате