Рожденият ден на Майкъл Джексън бе отпразнуван с танци

30 авг 2013

Много почитатели на Майкъл Джексън се събраха в центъра на София пред НДК, за да отпразнуват за първи път в България с концерт и флашмоб 55-ия рожден ден на краля на попа.

Десислава Жаблянова, един от организаторите, разказа, че искат да покажат на хората, че Майкъл е в техните сърца и ще го пазят там завинаги като един Крал на поп музиката. А самата идея да го направят по този начин идва спонтанно. Тя се заражда от едно интервю, което Джако е дал пред Опра. Така Деси си спомня за всичко, което е правил, и колко е бил неразбран. Тя казва, че не трябва хората да вярват на всичко, което е изписано в медиите за него. "Този ден се празнува в цял свят", казва Деси.

На сцената пяха 10 изпълнители, всички дошли да покажат и отдадат своята почит към него. Някои от тях дори не посмяха да пеят негова песен. Танцьори поведоха флашмоб с танц на Краля. Сред танцуващите, с костюм в черно и бяло, който бе сред любимите на Краля на попа, бе и Боряна. Тя и Валя са фенове от години на Джако. Валя още от 13-годишна, когато за първи път гледа филма "Лунен пътешественик" и, макар днес да е почти на 40 г., в нито един момент не е преставала да обича музиката му. "Няма отказване, това си е чисто пристрастяване", каза жената. Запознали се с други почитатели след смъртта на краля на попа, когато започнали и сбирките им пред Народния театър. Нейната любима песен – послание на Майкъл е "Мъжът в огледалото", в която се казва, че за да промени светът, човекът в огледалото първо трябва да започне себе си да променя, а след това и всички около себе си. "Той не е просто певец, той е творец, той е човек, който показва какво трябва да направят хората със земята си, с околната среда. Ето това е нещо по-различно от сегашните изпълнители", сподели Валя.

Така в центъра на София на 29.08.2013 се отпразнуваха 55 години от рождението на Майкъл Джексън, който, макар и да не е сред нас, остава завинаги в сърцата на милиони свои почитатели по света.

/БГНЕС

1631 | 30 авг 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате