Първата награда Brits Icon отиде при сър Елтън Джон

04 сеп 2013

Британският певец сър Елтън Джон стана първият носител на наградата Brits Icon Award, която му беше връчена от Род Стюарт по време на тържествена церемония в лондонската концертна зала London Palladium.

Новата награда е учредена от звукозаписната компания British Recorded Music Industry. Тя беше връчена на сър Елтън по време на концерт в чест на завръщането му на сцена, след операция по премахване на апендицит.

Певецът представи програма с хитове, откривайки рецитала си с композицията I`m Still Standing. Прозвучаха също такива прочути песни като Rocket Man и Your Song. Концертът завърши със Sad Songs (Say So Much), по време на която към Джон се присъедини и Род Стюарт. Двамата за пръв път направиха дует.

По време на концерта периодично се включваха видеопоздравления от Ринго Стар, Йоко Оно, Ани Ленъкс, Емели Санде, а също така от партньора на Джон – Дейвид Фърниш и бившия американски президент Бил Клинтън.

Джеф Тейлър, изпълнителен директор на компанията BPI и Brit Awards, заяви, че се гордее с това, че първата „икона“ получава такъв велик музикант като Елтън Джон. „Той олицетворява същността на Brits Icon, достигнал е такова високо ниво на креативност, оригиналност, признание на критиката и световен успех, с което малцина могат да се похвалят“.

От този момент нататък връчването на музикални „икони“ ще бъде ежегодно, но отделно от главната церемония BRIT Awards, която се провежда през февруари.

677 | 04 сеп 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате