Енио Мориконе с концерт в България

03 окт 2013

За всички почитатели на филмовото изкуство и ценители на красивата авторска музика Енио Мориконе ще представи първия си спектакъл в България в навечерието на Коледа, съобщиха организаторите.

До 8 октомври е в сила предложението на "Ивент Зона" за промоционални цени на билетите за концерта на Маестрото в зала "Арена Армеец" в София. Енио Мориконе е живият символ за емблематична и въздействаща филмова музика. Носител е на десетки международни награди през дългогодишната си практика. Роден в годината, останала в историята с първото връчване на наградите на Филмовата академия – "Оскар", сам става носител на престижното отличие през 2007 г. за цялостно творчество за своите над 500 продукции.

Филмовите шедьоври "За шепа долари", "Добрият, лошият и злият", легендарните "Имало едно време в Америка", "Недосегаемите" и изящният "Малена", както и криминалният сериал "Октопод", новите продукции "Джанго без окови" и "Най-добрата оферта" показват финото творчество на Енио Мориконе и неизчерпаемите му запаси с вдъхновение.

На въпроса коя емоция се пресъздава най-трудно със средствата на музиката, авторът е категоричен, че това е любовта. За себе си казва, че музиката е неговото житейско призвание и не гледа на работата си като на грандиозен успех. Добавя, че е повече от нетърпелив от срещата си с българските музиканти от "Класик ФМ" и вярва, че заедно ще поднесат великолепен коледен подарък на българската публика на 10 декември.

За спектакъла в България Маестрото пристига с международно признатите имена на музикалната сцена Сузана Ригачи, Роко Дзифарели и др. Оркестърът и хорът на "Класик ФМ" също ще са съществена част от концерта на 10-ти декември, 2013 г. в зала "Арена Армеец", София, организиран от "Ивент Зона".

Билети за събитието на промоционална цена все още може да намерите до 8 октомври. След 08.10.2013 г. билетите ще бъдат на цени между 60 лв. и 200 лв.

/БГНЕС

850 | 03 окт 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате