Balkan Beat Box пред българската публика

26 окт 2012
Снимка: .rockpaperscissors.biz

 Две години след пускането на втория албум на Balkan Beat Box и година след първото им гостуване у нас, бандата се завърна с музикален и лирически експлозив за българската публика.

След като записаха предишните си албуми в уникален микс от балкански фолклор, цигански ритми и средиземноморски мелодии, тримата музиканти от "BBB" представиха у нас музика стъпила на нови територии.

Групата е разширила географските си граници с още скрити местенца по земното кълбо. Новият албум "Give", който представиха тази вечер пред българските си почитатели включва енергията на Африка, Азия и Южна Америка с електронно и клубно звучене. В същото време те не изневериха на познатия и обичан стил, който смесва рага, хип-хоп, дъб и цигански пънк.

Песните на бандата зрелищно еволюираха към много по-социално и политическо съдържание, отколкото бяхме свикнали да чуваме от тях. Тамир, Томер и Ори отправиха силни послания за политиката, щастието и смисъла да робуваш на този над теб с "Part of the Glory", "Political Fuck", " Money", " Minimal", " Enemy in Economy"....и много други, които взривиха зала 3 на НДК.

Във време, в което всички живеем под хипнозата на социалните мрежи и YouTube, групата насочи вниманието към проблема на хората, които будят възхищение с таланта си в мрежите, а в реалния живот биват игнорирани и отбягвани.

Пред българските си зрители Balkan Beat Box отправи призив, изпълнен с равни части гняв и надежда – да насочим трезвен поглед към света, в който живеем сега и да потърсим по-добрия свят, който можем да изберем.

 

/БГНЕС

615 | 26 окт 2012

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате