Nazareth отмениха турнето си в Русия

30 окт 2013

Декемврийското турне на Nazareth в Русия бе отменено, тъй като бандата не можа да намери заместник на фронтмена Дан Маккафърти.

67-годишният Маккафърти напусна Nazareth през август т.г. заради здравословни проблеми. Човекът, който изпя вечния хит "Любовта боли", през юли припадна на сцената по време на концерт в Канада. След този случай шотландецът взе категорично решение да напусне бандата, въпреки че колегите му го увещаваха да не го прави.

"Като вече не можеш да вършиш нещо както трябва, трябва да имаш достойнство и сам да се махнеш. Аз вече очевидно не ставам, пък и ми е време да се погрижа за здравето си. Надявам се Пийт и останалите да намерят свестен вокалист, защото Nazareth – това е легенда, която трябва да продължи да съществува", аргументира напускането си Маккафърти

В началото на октомври бе съобщено, че Nazareth гастролира в Русия с нов вокалист, чието име скоро ще бъде оповестено на официалния сайт на бандата. Това обаче не се случи. Турнето на рок динозаврите трябваше да стартира на 7 декември в Белгород и да завърши на 20 декември в Уляновск.

 

/БГНЕС

672 | 30 окт 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате