Кустурица започва световното си турне от София

06 ное 2013

Майсторите на "глобалната поразия", както сами се определят, The No Smoking Orchestra и Емир Кустурица стартират световното си турне от София на 7 февруари догодина по покана на DEGRIS EVENTS.

The No Smoking Orchestra и Емир Кустурица са необичаен парадокс – те са много по-признати навсякъде по света, отколкото в родината си, която популяризират със своите успехи. Изразяват себе си чрез звук и визия, типични за страната, в която са родени, които обаче са заразителни за жителите на всяка точка по света.

С музиката си, която разпръсква потресаваща енергия, те установяват връзка с цялата планета. Необичайният културен феномен с 25-годишна история според тях сега e в най-добрата си форма, което е следствие на талант и знание. Скитници по природа и носители на радост и свобода, те комуникират със света чрез музиката си.

Емир Кустурица е сръбски режисьор, роден на 24 ноември 1954 г. в Сараево. Още като ученик в средното училище снима късометражни филми, за които е награждаван. Завършва филмова режисура в известната Филмова академия в Прага (FAMU). Носител е на много престижни световни награди: с "Ъндърграунд" (Underground) – втора "Златна палма" на Филмовия фестивал в Кан, с романтичната комедия за живота на ромите "Черна котка, бял котарак" (Crna mačka, beli mačor) – "Сребърен лъв" на Фестивала във Венеция и мн. др. Първият филм на Кустурица на английски език е "Аризонска мечта" (Arizona Dream) с Фей Дънауей, Джони Деп и Джери Луис в главните роли. Филмът е награден със "Сребърна мечка" и Специалната награда на журито на Филмовия фестивал в Берлин през 1993 г.

Билети за концерта на The No Smoking Orchestra и Емир Кустурица могат да се намерят на касите на НДК и в мрежата на Евентим, съобщават още организаторите от DEGRIS EVENTS.

 

/БГНЕС

776 | 06 ное 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате