ТВ звезди се събират в нов театрален проект

18 апр 2013
Снимка: Viva Arte

Актьорът Асен Блатечки, който гледаме в новия български сериал „Фамилията”, отново се впусна в амплоато на режисьор в театъра. Това не е първият му опит в тази посока. В творческата му биография са записани вече няколко успешни представления, радващи се на огромен зрителски интерес („Побъркани от любов”, „За мишките и хората”, „Смях в залата”, „За Господ - забранено!”, „Истинският запад”, „Роберто Зуко”).

Сега той се е заел да постави комедията на Жозиан Баласко „Вик за любов”, чиято премиера е насрочена за 19 април от 19:00 ч. на Открита сцена „Сълза и смях” в столицата. Любопитен факт е, че главните роли режисьорът-актьор е поверил на колеги от конкурентни сериали – Койна Русева („Дървото на живота”) и Стефан Иванов („Етажна собственост”).

Всъщност, театроманите са гледали съвместната игра на тримата в дебютния режисьорски спектакъл на Блатечки – „Побъркани от любов”. Във „Вик за любов” те пак ще излязат в тандем на сцената, партнирайки си с още едно известно име в актьорската гилдия - Александър Александров.

Героите на четиримата са действащи лица... в театъра. Единият е театрален агент, другият – режисьор, има и двойка звезди, любимци на зрителите.  В един момент обаче всички те се оказват въвлечени в игра, от която някой ще излезе сух и още по-богат, друг ще е на ръба на нервен срив, а пламъкът на една стара любов ще припламне отново.

Театралният агент е ненадминат комбинатор и манипулатор, който се е изкачил на най-високото стъпало в своя бранш благодарение на отличния си нюх за сделки и умението си да флиртува и успешно да влиза под кожата и на мъже, и на жени.

Юго и Жижи са звездна двойка, която навремето се е обичала страстно, а сега се мрази до смърт. Познават си и кътните зъби и са в състояние да вгорчат живота на всеки, който си има работа с тях. Поотделно са слаби, но заедно са в състояние да взривят всеки театрален салон.

Първата им среща след няколкогодишна раздяла е драматична; шамари се раздават наляво и надясно; сипят се обиди и взаимни обвинения. Но се събират за нов спектакъл, чиито репетиции се превръщат в истински ад за режисьора. Той е интелигентен, но наивен и взима всичко за чиста монета. И театралният агент, и двете звезди се отнасят към него като към „момче за всичко” и той винаги е между чука и наковалнята...

Останалото – можете да видите на 19 април в „Сълза и смях”.

1376 | 18 апр 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате