Нови тенденции в Сатирата: „Морскосиньо” за малчуганите

16 май 2013
Снимка: Симон Варсано

След спектакъла „Андерсенови приказки”, Сатиричен театър „Алеко Константинов” съвместно с Детско-юношеска студия „Дефисто”, отново ще зарадват най-малките си почитатели - този път с една класическа творба на Валери Петров – „Морскосиньо”. В представлението, което е под режисурата на Димитър Еленов, участват над 30 хлапета, възпитаници на школата.

„В годините на отминалото детство на днешните баби и дядовци е можело срещу 5 стотинки, пуснати в уличен телефон, да се чуе цяла приказка. Главната героиня на „Морскосиньо” – 9-годишната Лили, се заслушва в захлас в една приказка, а зад нея се образува опашка от нетърпеливи граждани. Но Лили е толкова впечатлена от слушаната история, че постепенно престава да забелязва шумния свят около себе си и „потъва” в приказката, която я пренася на морското дъно. Там се запознава със странната риба Хрили.

В последвалите сцени на срещи с враждебно настроените подводни обитатели, Хрили следва Лили и започва да ѝ помага… От приключение на приключение у Лили и Хрили се появява непознато досега за тях чувство на обич и истинско приятелство” – повдига леко завесата режисьорът и кани най-любопитните малки зрители и техните родители на камерна сцена в Сатиричния театър на 18 май от 11:00 ч. на „морскосиньо” приключение.

Билетите за постановката са на цени: 6 лв. за възрастен и 3 лв. за дете.

1185 | 16 май 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате