“Българи от старо време” в Благоевград

05 окт 2013

Музикално-драматичният театър на Велико Търново гастролира в Благоевград, представяйки постановката "Българи от старо време".

След края на 3-часовия мюзикъл по едноименната повест на Любен Каравелов публиката стана на крака и дълго аплодира играта на актьорите от театър "Константин Кисимов". Гастролът е част от мероприятията по повод честванията на 101-та годишнина от освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония от османско владичество. Великолепната постановка бе в препълнената зала "Яворов", а след края ѝ актьорите бяха поздравени за играта си с цветя, поднесени от публиката и от името на кмета Атанас Камбитов.

Музиката е дело на Асен Карастоянов, либрето – Костадин Райнов, автор на постановъчната версия бе Марио Николов, а диригент – Славил Димитров. Благоевградската публика дълго аплодира след края на представлението изпълнителите на главните роли и най-вече тези на Дядо Либен и Хаджи Генчо. Сценографията и костюмите на великолепната постановка са дело на Лидия Къркеланова, а хореографията – на Борислав Ангелов и Румяна Маркова. Концертмайстор е Милена Байнова. 

/БГНЕС

949 | 05 окт 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате