„Всички в леглото“ разкрива тайни изпод завивките

13 окт 2013
Снимка: Симон Варсано

Млад мъж се събужда в леглото на непозната дама и то без бельо. Смутен, се опитва да възстанови и да си припомни преживяванията от предишната вечер. Партньорката му се оказва доста отзивчива и откровена в разказа си. Дори споделя интимни подробности, от които гостът ѝ се изчервява допълнително. Но пълният шок за него настъпва, когато в стаята нахлува и майката на завоеванието му..., за да донесе закуска и разучи подробности от креватните изпълнения на новодошлия. Също и любопитно да надникне под чаршафите с цел да прецени физическите му дадености. И някак си в хода на разговора двете жени започват да кроят планове за бъдещето на младата двойка, чувайки и сватбени камбани.

След седмица историята се повтаря. Въпреки досадната „тъща“, мъжът успява да се приспособи към атмосферата. Заради неудобството от предишната им гола среща той даже обмисля да си купи пижама. Но в един момент близостта в семейството попречва на интимни моменти между влюбените и те решават да заминат, оставяйки майката сама. Когато се връщат – годежът вече е факт! А в подготовката за сватбата се включва и ексцентричният баща на булката, известен порнорежисьор, придружен от две кръшни танцьорки.

Накрая, вечерта преди церемонията, всички се оказват заедно в леглото.

Горе-долу това се случва на сцената на Сатиричен театър „Алеко Константинов” в премиерната постановка на братята Красимир и Веселин Ранкови „Всички в леглото” от Питър Куилтър. В сюжета биват замесени Александра Сърчаджиева, Явор Борисов, Нона Йотова, Красимир Ранков, Александра Иванова и Петя Димитрова.

И независимо че участниците се раздават на сто процента в спектакъла, най-доброто комично превъплъщение е това на Явор Борисов, който в последно време виждаме по-често в реклами за бира, отколкото във водещи роли в театъра. Той е и единственият, заради когото останах до края на тази комедия, която наподобяваше по-скоро клоунада (заради наличието на купища нескопосани шеги) или на вулгарен виц (заради плеядата от „откровени” думи и фрази).

Да търся преимуществата на тази пиеса, е като да обяснявам на някой пуритан разликата между порно и еротика. Границата е твърде тънка и възможността да я прекрачиш виси на косъм. 

1887 | 13 окт 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате