Семейни войни: Мъжките чорапи

06 яну 2013
Снимка: Andrea Marutti/Foter

Войната с мъжките чорапи е болна тема за повечето жени. За никого не е тайна, че между мъжете и техните чорапи съществува особена връзка, чието разкъсване е трудна и мъчителна задача, често невъзможна. Но, както казват мъдреците, на война всички средства са позволени… 

Главната ни задача в този случай е да проучим добре противника, за да открием неговите силни и слаби страни. За целта ще трябва да се въоръжим преди всичко с търпение, ако искаме да спечелим и тази битка.
Първо, трябва да съставим психологически профил на врага. Двойката „мъж –чорапи“ е възникнала много отдавна. Счита се, че тази част от облеклото е измислена все пак от жени. В началото чорапите са били предназначени да играят ролята на обувки за сън. Първо възникват в Древна Гърция, после прескачат в Рим, където били забелязани от британските воини. По време на дългите и изморителни походи мъжете разранявали силно краката си и чорапите буквално им се притичват на помощ. Благодарение на тях бойците се чувстват много по-комфортно.
Да се разкъса двойката „мъж-чорапи“ не е толкова лесно. Все пак те прекарват заедно целия си живот. И даже любимият ви горещо да се кълне, че преди вас не е имал друга връзка – не му вярвайте. Той е имал… своите чорапи.
Познати са клинични случаи, когато мъжът прекарва с чорапите си няколко дни подред. И колкото и да се опитва ревнивата му жена да ги открадне от него, всичките ѝ усилия остават напразни. Както и при хората, в двойката „мъж-чорапи“ често се образува любовен триъгълник, в резултат на което някой от тях го напуска завинаги. „Къде ми е вторият чорап?“ – пита изплашено мъжът, закъсняващ за работа. А жена му си изпъшква тежко и отчаяно и се запътва към спалнята…

Затова, да преминем решително към същинската част на битката:

Първи удар: Объркайте врага. Изчакайте подходящ момент, например когато мъжът ви се обади да предупреди, че е поканил приятели да гледат мач по телевизията или на бира, и действайте. Чевръсто украсете дома си преди пристигането на гостите. Окачете на полилеите гирлянди от чорапогащи и сутиени, телевизора украсете с метнат небрежно чифт дълги дантелени чорапи, а по пода разпръснете палаво късите чорапки, с които ходите на фитнес или бягате сутрин в парка. Красота! Мъжът ви непременно ще оцени това!

Втори удар: Врагът е вече объркан. Той не е очаквал такъв подъл удар от вас. Изплашен, мъжът ви отива да си легне и оставя скъпоценните си чорапи до леглото. Знае ли какво още може да ви хрумне, я по-добре да ги държи под око! А вие го изненадайте. Заемете изчаквателна позиция за 1-2 седмици и му дайте възможност да забрави инцидента. А и скоро купчината от мъжки чорапи ще нарасне толкова много, че той ще се принуди да започне живота си начисто и ще ги пусне в пералнята.

Трети удар: Давайте си вид, че нищо не се случва. Ако намерите отново чорапи край дивана, просто ги пуснете обратно в чекмеджето с чистото бельо. Ако случайно ви хванат, отричайте категорично и в никакъв случай не признавайте вината си. Кой? Вие? Абсурд!

Четвърти удар: Време е да въведете и система от поощрения – с възпитателна цел. Например мъжът ви ще получи като награда чисти чорапи, само след като е пуснал мръсните в пералнята. Често морковчето, размахано в точния момент, върши чудеса и току-виж мъжът на живота ви овладее тази проста причинно-следствена връзка.
Ама той още ли не се е предал? Е, явно се налага да предприемете по-крути мерки.

Пети удар: Нагло и безсъвестно унищожете обекта на страст на своя мъж. Само някой чорап да посмее да се появи пред очите ви, безжалостно го изхвърлете в кофата за боклук. И непременно заявете на мъжа си, че милост ще има само за тези чорапи, които се намират на мястото си, т.е. в коша за мръсно бельо.

Шести удар: „Дайте вечерята си на врага.“ Според много жени този метод е изключително ефектен и ефективен. Връща се вечерта мъжът ви от работа, подтичвайки нетърпеливо, и очаква да се наслади на вкусната вечеря, приготвена от златните ръце на любимата жена. А вие сте му сготвили… рагу от чорапи. Да, брутално е, няма спор. Но само така ще успеете да му покажете ужасната същност на неговия навик. Сервирайте мръсните му чорапи в чинията (не забравяйте покривката, вазата с цветята, салфетката и приборите – всичко, както се полага!), полейте ги обилно с вкусен сос, пожелайте му добър апетит и го информирайте, че закъснявате за среща с приятелки в мола. Използвайте шока и объркването на противника, за да напуснете светкавично мястото на полесражението.

И най-важното – не се предавайте! Ако нанасяте спокойно и хладнокръвно ударите си по противника, врагът ви скоро ще бъде тотално сразен.

Успех! Победата ще бъде ваша!

5369 | 06 яну 2013

Facebook коментари

Добави коментар

4 коментара

 • 2013 01 06 #1
  Lora-Di   

  Готина статия!...Някои от идеите ще ми влезят в работа...

 • 2013 01 08 #2
  нианта   

  Какво да кажа?.... Остава ми “успокоението”, че не само аз водя тази война,  в предвид написаното в статията, не съм единствената, не, че е много успокоително, но...  Точка 6.  - не съм я пробвала, наистина е брутална, но знае ли човек, може и дотам да стигна smile

 • 2013 01 09 #3
  еликсир  много инатлив 

  що за глупост е тази статия......доста пресилено чувство за хумор трябва да имаш ,за да ти хареса

 • 2013 01 11 #4
  Ох, на баба!   

  Много бързо ще оголее, че то на същия принцип са и слиповете, потниците, тениските, пуловерите, пантолоните...

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате