Защо да наемем сватбен агент

11 май 2013
Снимка: Любомир Любенов

        Сватбата е едно от най-красивите и очаквани събития в живота. Е, доколко това се отнася за мъжете, не е ясно, но те си знаят. Аз вярвам, че повечето от тях в един момент са готови да сключат брак с възлюбената си, но се страхуват заради екшъна покрай самата подготовка на сватбата. А жените – за тях всичко е повече от ясно. В мечтите си винаги са си представяли този ден от А до Я.  И главно те се заемат с организирането. Планирането на сватбата се характеризира с чувства, които през повечето време бягат от една  крайност в друга, постоянно връхлитат въпроси и от двете половинки. Не са малко случаите, в които на кандидат-булката ѝ причернява и започва се чуди в какво се е забъркала и защо си го причинява.  Всички сме гледали филми, в които дори в деня на сватбата нещата уж са наред, а всъщност господин Мърфи се намесва активно на всяка крачка. Но точно тук е моментът да изгоните всички лоши помисли и да отдатете внимание на хората, които ще бъдат ваша опора в подготовката на празника – сватбените агенти. Едно от най-добрите решения, които може да вземете, е да наемете агент. На някого може да му се струва абсурдно да повери този така важен ден в ръцете на непознат човек, но днес има истински професионалисти, които няма да ви разочароват. Те ще се погрижат за детайлите, ще вложат творчество дори в избирането на приборите за тортата. И не се подвеждайте, че само богати двойки могат да си го позволят. Разбира се, трябва да заплатите комисиона на агента, но определено ще си струва. Независимо дали сватбата е в тесен кръг, или са поканени над 300 гости, вие трябва да се насладите от организацията, а не да се превръщате в невротици, които не могат да спят, работят или да се хранят спокойно със седмици.

 

Ето и няколко съвета защо е по-добре да се обърнете към професионалисти.
Ако наемете сватбен консултант, първото нещо, което трябва да  направите, e да седнете и да проведете един подробен разговор за това с какъв бюджет разполагате и как вие си представяте самата сватба.

Сватбеният агент ще:

  • Намали нивото на стрес, тъй като ще има грижата за всички детайли и той ще е човекът, който ще тича по задачи;
  • Вложи цялата си креативност, за да създаде един вълшебен празник за вас и вашите гости. Но най-важното е, че ще присъства на самия ден, за да се увери, че всичко минава по план и че е “виновникът” за перфектната организацията на един от най-прекрасните мигове в живота ви;
  • Организира приоритетите ви -  ще каже какъв процент трябва да са разходите за всеки аспект на вашата сватба. Агентът ще е разбрал какво е важно за вас и ще ви насочи да вложите парите си на точното място. Ако искате акцентът да е храната, тогава може да отделите по-голяма сума в бюджета за кетъринг. Ако сте меломан, може да дадете повече пари за озвучител и водещ. Накратко, той ще бъде вашият финансов съветник или счетоводител. Ще ви предпази от надвишаване на бюджета и харченето му за неща, които са излишни;
  • Има постоянен контакт с доставчици. Сватбените агенции винаги са в състояние да работят на множество събития и по този начин си създават връзки с доставчици на всички видове услуги - фотографи, цветари, диджеи, кетъринг фирми и т.н. Планиращите агенти прекарват времето си в проучвания и срещи с доставчиците, за да се запознаят с най-доброто от предлаганите услугите, което адекватно да отговаря на вашия бюджет.

Едно от най-важните неща, които трябва да признаем за сватбените агенти, е техният опит. Повечето хора планират сватбата си, без да знаят как да организират такова мащабно събитие. Разбира се, има списания, блогове и много съвети от добронамерени приятели и семейството, но сватбеният агент е видял и организирал много такива събития.

Помнете, че заслужавате най-доброто и вашият сватбен ден трябва да бъде перфектен. Не позволявайте сватбените неволи да ви завладеят и се отървете от всички негативи и предразсъдъци.

Независимо от всичко, вие сте на прага да се омъжите/ожените за човека, когото обичате и с когото искате да изживеете живота си, а това е най-важното.

1342 | 11 май 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате