Как да върнем страстта в брака

10 юли 2013
Снимка: foter.com

В началото всяка връзка е съпроводена с много секс. И сутрин, и обед, и вечер... И то само ако сте изтеглили късата клечка. На пода, в колата, в гората, на морския бряг… Във ваната, украсена със свещи (внимавайте, това е опасно!), с ледено кубче в устата (бррр, гадно, но пък така правят по филмите!) или с размазаната по тялото сметана (ех, много си го обичах този спален комплект, подарък ми беше от мама за сватбата!). Но постепенно – след година, две, три, ентусиазираният секс плавно преминава в унилата категория „преди сън“. И това е само началото, защото следва „преди сън, но не всеки ден“, докато се стигне до „веднъж на високосна“.

Според статистиката първи обикновено се предават жените.

Особено щом се появи детето. Причина за това е хроничното недоспиване и прекалената еманципация в днешните сурови времена, когато жената трябва да е едновременно и любяща майка, и добра домакиня, и равностоен партньор на съпруга си при издръжката на семейството. Чудно ли е тогава, че вечер често не ви е до секс и то не защото не го харесвате по принцип, а защото нямате сили даже да помръднете краката си. Отделно, че съществува и друг деликатен момент: „Ама, моля ти се, не може да ме приковеш с белезници за леглото, детето може всеки момент да влезе и да ни види!!!“

Почти всяка жена има изработена неповторима методика как да избегне секса, ако не го желае.

В повечето случаи тя се свежда до: „Ох, ще си легна по-рано тази вечер, че много ме боли главата!". А понякога просто се предавате, втренчвате се примирено в тавана и се отдавате на мрачни размисли: "Хубаво ме съветва мама да се разведа, ами децата? И с парите как ще се справям сама? Утре трябва да се направи вноската по кредита, децата пак имат нужда от нови обувки… Да не забравя и за родителската среща, кой знае колко двойки са натръшкали...  Ох, свърши най-сетне, слава богу… Лека нощ, скъпи, беше страхотен, както винаги!“

Когато жената не иска, е лесно. Съвсем другояче стои проблемът обаче, когато мъжът повече не я желае. 

Защото даже фразата „не те обичам“ не размазва така силно женското самочувствие, както „не те искам“. И понеже вие го обичате, а той вас - не, отивате да излеете мъката си при най-добрата си приятелка. Там двете пийвате по чашка-две, поплаквате си и стигате до извода, че все пак той е богат, красив, с добра кариера, не пие, не бие, обича децата и прави невероятни пържоли на скара. След това избърсвате сълзите и хуквате към мола, за да купяте онази зашеметяваща рокля, с която непременно ще си възвърнете любовта му.

Според полицейската статистика повечето убийства, извършени от жени, са на битова основа.

И едва ли има по-добро основание за битово убийство от игнорирането на новата, току-що закупена маркова рокля (500 лева, чиста вълна, как можа изобщо да не ме погледнеш, гад такава!). Изходите за вас от тази ситуация са три: да хванете брадвата и да попаднете в полицейската статистика, да се обърнете към стената и да избухнете в плач или да вдигнете гордо брадичка с думите: „Отивам с приятелки на дискотека, не ме чакай, ще закъснея!“. 

А може би има и друг начин – по-хитър, по-подмолен? Като повишаване на либидото на партньора с помощта на доказалите силата си народни средства например. 

Още от древни времена хората са възвръщали сексуалното си желание чрез консумацията на разнообразни представители на флората и фауната. Като че ли изходът е намерен – ще спасите семейното щастие с помощта на афродизиаците. Напред!

Но и тази радост бързо помръква – още щом започне събирането на съставките за еротичната отвара: скелет на жаба, оглозган от мравки на гробището по пълнолуние, крило от черен петел с епилепсия и кариес на трети долу вдясно... Бррр! В интерес на истината, в женските списания пише, че магданозът и чесънът много помагали. А някои твърдят, че Елвис е жив. И Майкъл Джексън – също... Всичко е лъжа и измама! В резултат на това вие пак заспивате без секс, но пък сред наситения аромат на чесън.

Накрая остава едно последно средство (методика, разработена от спецслужбите!) – откровеният разговор.

Нека гадината си признае, в края на краищата, какво става там долу. Много лесно може да се провери дали е искрен. Ако врекне: „Не виждаш ли, че съм изморен от работа!“, поемете спокойно въздух, хванете точилката здраво с двете ръце и напомнете на любимия право по тиквата, че искреността и доверието лежат в основата на хармоничните брачни отношения. Няма мъж на света, на когото да попречи някаква си работа, ако действително иска секс. След като разбитото доверие вече е възстановено, остава внимателно да се вслушате в отговорите. Не всеки мъж е толкова смел, че да заяви директно: „Катенце, миличко, не те желая, защото напоследък си се превърнала в тлъста крава!“ Все пак него го е грижа за вашето самочувствие, особено ако точилката е още в ръцете ви. Но ако започне да мънка нещо от рода на: "Не би било лошо, ако ти, зайче мое, започнеш да припкаш сутрин в парка", вие трябва да е сигурни – в ума си той има предвид точно "крава". И да си направите изводите. Няма нужда да се цупите и обиждате, защото, в крайна сметка, вие сами си изпросихте този разговор.

Но за съжаление, има и такъв вариант – с вас всичко да е наред.

Казвам „за съжаление“, защото вие можете да отслабнете. Да отидете на козметик. И даже да боядисате тъмните корени на косата си. Но мъжа си към андролога (сексолога, уролога) няма как да завлечете против волята му. Всяко пораснало момче изпитва панически ужас от срещата с лекаря, който ще го накара да си свали гащите. Как може да бъде разрешен този проблем, науката още не знае. Дано опитите продължават...

Във всеки случай, откровеният разговор е много полезен. Ако е искрен, без взаимни обвинения и хард изпълнения, мъжът ви непременно ще си направи някакъв извод.

А най-печалното в цялата тази история е това, че има голяма вероятност този извод да прозвучи така: „Абе, жена, какво пак изтрещя? Точно сега ли трябваше, когато сме се гушнали нежно на дивана, да ме караш да обсъждаме отношенията си и да разваляш такава прекрасна, спокойна и уютна вечер?“

7035 | 10 юли 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате