Ex Files

09 дек 2012
Снимка: sxc.hu

Неотдавна прочетох в един статус в социалната мрежа мъдрото заключение, че всички имаме в телефоните си поне един номер, на който никога не звъним.

Аз бих добавила и такива, които сме трили по няколко пъти. Обикновено това са номерата на бившите. Тези, които са ти въртели номера, докато сте били заедно.
Странно е обаче как с някои от тях отношенията се нормализират, когато вече сте оставили всичко в миналото. Имам такива номера в телефона си. На хора, които в определен период от живота си съм искала да направя вуду-кукла и да забивам малките иглички по цялото им тяло. А сега чувствам само едно мило чувство към тях, същото като това, което те изпълва, когато си мислиш за детството и конфитюра на баба.

Странно е, защото сме се наранявали, защото сме си разкъсвали сърцата и сме си казвали непростими неща, а сега си разменяме реплики като „Аз съм щастлив, когато и ти си!“

Вече знам къде е проблемът! В очакванията.

Когато си с някого, с когото не сте един за друг, винаги се стига до момента, в който Големите надежди се превръщат в Голямата драма. Ти искаш от него неща, които той не може да ти даде, мълчаливо трупаш гняв, а той не разбира къде е проблемът. Когато не сте заедно, ти липсва, когато се видите, си му прекалено ядосана, че те разиграва и превръщаш срещите ви в малък ад. И после се чудиш защо той те отбягва и все по-рядко иска да прекарва времето си с теб.

Омагьосан кръг, от който няма спасение. Някой трябва да се пречупи, но никой не го прави. Вместо това сърцето на единия е разбито и идва краят.
След време, когато емоциите затихнат и успееш да култивираш шизофреничното си поведение, започваш да си припомняш защо толкова си обичал този човек. Старият гняв избледнява и в съзнанието ти изкристализират хубавите моменти, милите жестове, дългите разходки, думите, които само той ти е казвал. И рано или късно събираш сили да го погледнеш отново.

И е адски приятно, вместо призраци от миналото, да имаш приятел в бъдеще време!

4709 | 09 дек 2012

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате