От кои жени мъжете бягат презглава

27 дек 2012
Снимка: stuant63/Foter/CC BY-NC

Отдавна е забелязано, че броят на мъжете в световен мащаб все повече намалява. (Ако не вярвате, попитайте някоя своя неомъжена приятелка!). От друга страна, всички познаваме поне една жена, на която никак, ама никак не ѝ върви в любовта. Дали проблемът е в нея, или просто не случва на мъже, ние не можем да гадаем. Но и не може да се отрече, че има няколко типа жени, които плашат мъжете до смърт и от които те бягат презглава. Особеното е, че в реалния живот една и съща жена може да съчетава в себе си няколко такива недостатъка, макар и изразени в по-слаба степен.


И така, да разгледаме кои са типовете жени, които най-много нарушават душевния и физически комфорт на тези така крехки цветя с нежни души – мъжете:

Лепката

Тя е убедена, че мъжът е длъжен да прекарва цялото си време с нея. Той няма право на приятели, хоби или други интереси, в живота му трябва да присъства само и единствено Тя. Ежедневно го засипва с тонове SMS-и, непрекъснато го пита дали я обича, държи под око всяка негова крачка, докато на него не му писне в един момент и я разкара от живота си.

Лъжкинята

Към този тип спадат жените, които постоянно лъжат. Съществуват две разновидности. Едната съобщава за тази своя особеност още на първата среща, давайки да се разбере, че се гордее с нея. А втората отрича, даже когато я хванат и разобличат на местопрестъплението. Ако мъжът обича да си играе на детектив, може и да се получи нещо между тях, стига ситуацията да не излезе извън контрол и да се окаже, че вместо на „Шерлок Холмс“, всъщност си играят на „Отело“.

Мамчето

Обикновено мъжът вече си има една майка и не се нуждае от втора. Прекалената загриженост често се възприема с досада. Една такава жена вечно оправя косата или вратовръзката му, изтръсква прашинките от дрехите му, нарязва месото в чинията му, изобщо, реализира майчинския си инстинкт. Въпреки че за едно мамино синче „мамчето“ може да се окаже щастлива находка, за обикновения мъж тя е просто досадна. И следва край на връзката. Амин.

Дрънкалото

Това са жените, които никога не затварят устата си, освен когато спят. В началото с тях е интересно, но скоро след това на мъжа му се приисква да си затъкне ушите с тапи, за да не полудее. Най-голямата му мечта е да полети в космоса, където цари абсолютна тишина, а Нея я няма. Или поне да оглушее.

Пилата

Какво? Звучи страшно? На практика то е. Жената-пила е създадена да пили нервите на мъжа. Дори да ѝ поднесе на тепсия целия свят, тя пак ще остане недоволна. Каквото и да направи за нея любимият мъж, никога няма да ѝ угоди. Той е обречен на вечни забележки, обвинения, недоволство и ругатни. Колко са мъжете, склонни да изтърпят това?

Ревлата

Това е жена, която винаги и за всичко плаче. Хленченето и плачът ѝ доставят такова удоволствие, че няма нужда от оргазъм. Това не е просто емоционална жена, това е жена, която плаче за всичко, например, когато не може да си открие веднага ключовете в чантата или забележи, че в стаята е влязла муха. А понякога и без никакъв повод, просто така. Мъжете бягат от нея не за друго, а защото започват да изпитват неистовото желание да я ударят. Не, не за да я накажат, а за да са сигурни, че поне веднъж знаят защо точно плаче.

Златотърсачката

Този тип се ориентира само към богати мъже. Такава жена умее да ласкае, да прави комплименти, да си изпроси луксозен подарък или посещение на скъп ресторант. Тя е красива, възпитана, хитра и умна. Умее да оплете достатъчно здраво мрежата си, за да хване в нея златната рибка. Стига да не попадне на по-умен от нея мъж, който да разгадае играта ѝ и да разкъса мрежата с един замах.

Красивата глупачка или глупавата красавица

Гледали ли сте стария филм „Бъди красива и мълчи“? И тук ситуацията е подобна, с една малка забележка – красива, но най-вече глупава. Много мъже са готови да пофлиртуват с такова парче, но малцина са готови да влязат в сериозни отношения с него, защото освен от секс, имат нужда и от общуване. А именно общуването е слабата страна на този тип жени, защото те не могат да кажат нищо умно, умеят само да се усмихват, да кимат и да ръсят глупости. Любимата им „книга“ е „Cosmopolitan", но не за четене, а заради картинките.

Принцесата

Да, това е тя в целия си блясък – принцесата върху граховото зърно. Десет етажа самочувствие, изискващо безпрекословно цялото внимание на околните. Претенциозна и капризна. Непрекъснато изтъква какъв късмет има мъжът, че му е позволено да общува с нея (логично очаквайки в този момент от негова страна падане на колене, целуване на ръка и сълзи от благодарност в очите). Свикнала от най-ранно детство да се отнасят с нея като с принцеса и заслепена от своя нарцисизъм, тя твърдо вярва, че е достойна за най-доброто, без значение дали на практика това е така. Естествено, при това положение е обречена да бъде обкръжена само от слуги и придворни, защото истинският принц с белия кон, незнайно защо, предпочита някаква си там Пепеляшка. Или друга, не по-малко презряна "рустикална парцалеса". За нашата аристократка не остава нищо друго, освен да се утеши в прегръдките на дворцовия шут.

Драката

Щастлива е само когато спори. Кавгите са нейната стихия и стил на живот. Тя е способна да направи от всяка муха - слон, да превърне всяко недоразумение в огромна трагедия, да обвини партньора си във всички земни грехове и даже в неща, които нямат никакво отношение към предмета на спора. Обича да изпада в истерии по всякакъв повод, особено ако нещата не се развиват така, както е планирала. Умее да внуши на мъжа вечно чувство за вина, както и че никога за нищо не е прав. При всеки спор започва да събира куфара си или да заплашва, че ще се хвърли от прозореца, като по този начин буди у мъжа вътрешен протест, неразбиране, паника и в крайна сметка – отвращение, което с нищо не може да се заличи. Чудно ли е тогава, че повечето мъже бягат от такива жени като дявол от тамян?

Куклата Барби

Това е жена, която счита себе си за разменна монета и инвестира всичко във външния си вид. Твърде непостоянна и лесно достъпна, тя обича да сменя често партньорите си и даже да поддържа няколко връзки паралелно. И се гордее с този факт. За повечето мъже това е огромен удар по самочувствието и бързат да прекратят връзката си с нея.

Продавачката от пазара

Невъзпитана, нагла, вулгарна, с характерен гърлен смях и тотална липса на такт. В споровете обича да чупи съдове, да крещи, да обижда, да псува и… да се бие. Накрая остава сама, освен ако не извади късмет да попадне на също такъв първичен тип като нея, с когото да доживеят, сред бой, крясъци и обиди, до дълбоки старини.
Независимо към кой тип жени спадате, не се отчайвайте, защото всеки влак си има своите пътници. Но не забравяйте, че според статистиката 2/3 от мъжете бягат панически най-вече от жените, които се стремят на всяка цена да се омъжат.

Да-а-а, трудно е да бъдеш идеална. Но си струва да опиташ.

44370 | 27 дек 2012

Facebook коментари

Добави коментар

6 коментара

 • 2012 12 30 #1
  letinkata   

  tova se otnasya i za majete

 • 2013 01 09 #2
  sashyni   

  Повечето от типажите описани по-горе се повтарят.  Виждала съм много такива жени и то с партньор на различна възраст. Мисля, че жените, които са склонни да се обяснят в любов прибързано или да се отдадат на партньора също попадат в  графата “неудобни”, “неподходящи за сериозни отношения. Но всичко е въпрос на това какво ни води към този човек, а именно ако нещата се случват с лекота то това е правилния път.

 • 2013 01 17 #3
  Dragomir Drumev   

  То останаха ли типове жени от които - ние мъжете да не бягаме ... горе долу автора на статията описа всички жени в техните разновидности! С една дума, не, определено не съм съгласен! На различните типове мъже им харесват различни типове жени - включително всички от гореспоменатите си имат фенове сред мъжете! Така че дами, не се притеснявайте - ако ви се плаче плачете, ако ви се ругае ругайте - ако някой избяга - то това е за добро (и за двама Ви)

 • 2013 01 17 #4
  donna5   

  Според мен жените са само три вида: болни, недоволни и болни и недоволни.

 • 2013 02 01 #5
  sank   

  mislq che jenite iskat mnogo vnimanie a nevinagi majete sa gotovi na tova ili obratnoto ot tam nataatuk idva i isteriqta drazgite i problemite.No za vseki si ima srodna dusha i rano ili kasno vseki namira svoqta polovinkav jivota,

 • 2013 02 08 #6
  pavian_girl   

  В началото се погледнах отстрани с целия съсредоточен поглед от позицията на наблюдател...и гневен мъж, на когото вече до “гуша му е дошло” да търпи многострадални женски странности. Все повече се оприличавах на персонажите и си повярвах в прозрението, че не е лесно на този, който ме обича! Мислих, мислих и поне пет от посочените категории жени съчетавам в неразривно и неподатливо на промяна цяло. Обаче! Тънкото ми чувство, че нещо не е наред в цялата ми схема на тръгване в четенето се обади. Това, което разбрах, че ме човърка е: къде е другият в балансирането  и в пропорционалното разпределение на недостатъците? От чисто статистическа гледна точка не може всички недостатъци да са присъщи само на единия пол- да са негови родови бенки като прокоба още от Ева. Не се връзва просто. Ние сме така лоши и неприятни, но отсреща “ехо, има ли някой достойно недостатъчен, за да ни подхожда?”,. Явно мъжете са станали идеални и елиминирането на лошите страни в характера на една жена се разбира по презумпция, защото нищо по-малко от идеалното не е достатъчно и справедливо като съдбоносен дар за едни напълно съвършени мъже! Вече трябва да преименуват някои филми и сериали, като давам нагледен пример: “Мъже в бяло”, “Двама мъже и един цял”- не, че нещо, но просто мъжете са раждат дори завършени представители на вида си, “12 перфектни мъже” и т.н... Сигурна съм, че и мъжете биха разбрали иронията в думите ми. Даже ще е добре да се включат саморазобличително в дискусията, като най-справедливите на света, и да ни уверят колко добре разбират себе си.  Приятно ми е да се запознаем. Тук съм Лепката, Мамчето, Дрънкалото, по малко от Ревлата и кукла Барби. И изобщо не се вписвам в нито една графа на Пилата.

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате