Любовни срокове

15 окт 2012

В работата си съм свикнала да работя с deadline.
Всичко има срок, всеки проект гони определено време и се знае кога трябва да приключи и какви резултати да даде. Така е в бизнеса. Но не и в любовта.


В любовта не знаеш кога той ще ти каже "обичам те"! След седмица, месец, година? Или завинаги ще продължава да използва "харесвам те", същата тази дума, с която определя симпатиите си към бирата, дрехите или любимия си сериал.


Не знаеш кога той ще ти даде ключ от апартамента си или ще ти предложи да живеете заедно. Нито дали това е най-подходящият момент и дали го прави, защото вече е казал наум в главата си "обичам те" или защото му е омръзнало да пътувате между неговия и твоя апартамент.
Не знаеш и кога той ще се освободи от призрака на бившата си. Виждаш я понякога в очите му. Или в случайно изпуснати думи, които залепват по гърлото му и те удрят право в сърцето.


Не знаеш и кога ще дойде най-страшният deadline - краят на връзката ви. Тогава, когато всички бурни емоции и мили спомени ще ви се струват сякаш изживяни от някой друг. И ще е останало само безкрайното напрежение и желанието да се освободите.


Не знаеш и не трябва да знаеш. Любовта не се планира. Любовта се живее freestyle. Храни се с емоцията на щастието, че ти се е случила, а не с условностите на въпроса "кога"!

 

Любовта не е бизнес. И затова в нея няма deadline!

5321 | 15 окт 2012

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате