Случаят “Бившата”

15 окт 2012
Снимка: .sxc.hu


Всяка от нас е била или ще бъде бивша!


Всяка от нас е имала или ще има история с бившата на настоящия си!

Казват, че една връзка най-често се дефинира от друга връзка и за съжаление, много често това е тази, която си създаваме с бившата му. Или която той продължава да поддържа с нея.

Бившата винаги е имала няколко роли.

 

"Призрак"

Вярвам, че миналото може да ни преследва само тогава, когато му позволим самите ние. Без да осъзнаваме, често вдъхваме живот на тези призраци и ги допускаме да обсебят мислите ни, захранвайки ги със собствената си несигурност и съмнения. Оглеждайки се за нея, опитвайки се да открием какво е оставила след себе си, дори понякога стараейки се да научим повече за това какъв човек е била. Измъчваме се и пишем в главата си сценарии, които нямат нищо общо с действителността, рискувайки заради бившата му, самите ние да се преврърнем в бивши, проваляйки връзката си с безпочвени скандали и излишно напрежение. А всичко, което трябва да направим е да оставим призрака да си тръгне…

 

“Конкурентка”

Може и да е, но най-голямото ти предимство пред нея е, че в момента той заспива и се събужда с теб, прави плановете си за бъдещето с теб, целува теб. Да, може би понякога се сеща за нея, праща й смс-и за рождените дни или Коледа, но това само показва, че си срещнала достатъчно достоен човек, който е намерил сили да се раздели с предишната си връзка и да запази нормални отношения след това. И какво, ако тя е по-умна, по-красива, по-слаба или по-успяла от теб? Може и да има всичко това, но няма него. Няма конкуренция в една вече спечелена битка.

 

“Приятел”

Има жени, които като моя близка приятелка, имат тактиката да стават доста близки с бившите на гаджетата си. Замислих се, че това не е съвсем лишено от логика, защото ако приемем, че мъжете имат типаж, то най-вероятно ти и бившата доста си приличате, имате общи интереси и със сигурност бързо ще намерите общи теми за разговор. Така че, стъпката към това да станете близки приятелки, е очаквана и понякога доста приятно изненадваща. Примери около мен за такива истории не липсват, а и често продължават доста по-дълго, отколкото тези на въпросните момичета с мъжа.

 

"Враг"

Случва се, бившата да не се е примирила с ролята си на такава и обсебващо и нетактично да се опитва да се намесва в настоящата връзка на бившата си половинка. Вярно е, че всеки трябва да се бори за любовта си, но мачът е свършил с последния съдийски сигнал в края на връзката ви. Ако не си успяла да се пребориш тогава, сърди се само на себе си, преживей го и просто продължи напред!

12633 | 15 окт 2012

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате