Не прави това на първа среща

04 ное 2012
Снимка: .sxc.hu

Спрях да чета женски списания преди години, защото след една определена възраст е противопоказно да следваш съветите им.
Но тази вечер изрових старите си броеве, за да си припомня, задължителната за всяко едно такова издание, статия “10 неща, които не трябва да правим на първа среща”. Просто, за да се убедя, че съм ги нарушила всичките...

 

Главният принцип на първата среща казва, че "никога няма да имате втори шанс да създадете първо впечатление"!

Това е така и поради тази причина, хората обикновено се приготвят с дни за първата си среща. А не за 5 минути и то след дълъг работен ден.

Говорите прекалено много за себе си и за своите достойнства.

Е, за какво друго да говоря, ако не за себе си?! За времето, за глада в Сомалия или пък за утрешния курс на валутата? Проблемът се появава още с факта “говорите много”. Особено на непознат човек, с когото излизам за първи път, наистина може да му дойде в повече, особено ако е и във време, в което вече не съм във върха на енергичността си.

Не се опитвате да поведете разговор с мъжа и не му задавате никакви въпроси.

Това някак си почти го постигнах. Да задавам въпроси ми е професионално изкривяване, но когато си с някой, когото искаш да впечатлиш, някак си се пазиш от въпроси. Защото не винаги си готов да чуеш отговорите му.

Постарайте се за външния си вид.

Косата ми не прилича на нищо, остатъците от грим по лицето ми са от 8 сутринта, облечена съм в размъкнатите дрехи, с които вися вечер на дивана пред телевизора. Дори и най-могъщото въображение не би услужило на един мъж в такъв момент да ме види като някой, с когото би излязал на втора среща.

Разказвате на мъжа за своите предишни връзки.

А това ми е любимото. Така и не разбирам защо е грешка и затова винаги го правя. И то не за един, а за няколко. Но и той го направи... спомена нещо за червенокосите.

Започвате веднага да му описвате своите недостатъци.

О, това го върша доста преди първата среща. Нещо като вид застраховка – гледам да му смъкна максимално очакванията от мен, за да може разочарованието му след срещата ни да е по-малко. Тактиката е лишена от всякаква маркетингова и рекламна логика, не дава и особени резултати, но продължавам да я използвам. Това, че опитът учел са пълни глупости!

Не прекалявайте с алкохола.

Но е хубаво да започнете с малко, за отпускане и сваляне на напрежението. Не само, че не прекалих, но изобщо не го вкарах в играта. Кока кола и вода – колко невълнуващо. Като на детски рожден ден. А както знаем, на тях никой не се натиска в края на партито.

Дръжте се естествено и не преигравайте.

Не е невъзможно, но когато срещу теб стои непознат, при това симпатичен, как е възможно да не започнеш да говориш глупости. Неизбежно е и причината е в желанието да направиш добро впечатление, без обаче да осъзнаваш, че човекът не знае, че половината неща ги казваш на шега и се стараеш да си естествен, ама точно тогава напрежението най-много те прецаква. Особено ако на думи си по-силен отколкото на действия.

Накрая му предлагате да се срещнете отново.

Е, добре де, не го правя. Но не се сдържам да изпратя някой тъп SMS. Което по всички правила означава едно – губиш играта, вдигаш му самочувствието до тавана и вероятно не го виждаш никога повече.

Съгласявате са да правите секс още на първата среща.

Много ми се иска да го наруша това правило, но след последните 9 нарушения, шансовете клонят към нула.

Заключение:
Първите срещи са тегава работа. Затова не следвайте никакви правила. Или си изработете свои собствени, за да ги нарушавате след това. Чувала съм, че така започвали най-великите любовни истории.

10437 | 04 ное 2012

Facebook коментари

Добави коментар

1 коментар

  • 2012 11 10 #1
    vladalex   

    Първата среща винаги създава лъжливи представи. Истината за другия    /имам предвид - цялата истина, нещо, за което малцина в реалния живот са готови/,  се научава при последната среща. Като правило това е болезнен процес.

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате