Той каза: “Обичам те”

09 мар 2013
Снимка: Miriam Cardoso de Souza/Foter

Всяка жена мечтае да чуе тези думи от човека до себе си. Често казваме, че обичаме някого или нещо, но когато тези думи са насочени към половинката ни, сякаш придобиват коренно различно значение, доближаващо се до магическо заклинание, свързващо двама души в невидим съюз.

Изглежда обаче тези думи са далеч по-лесни за изричане от жените, отколкото от мъжете. Кога всъщност един мъж казва "Обичам те" и защо понякога е толкова трудно? Разбира се, както жените, така и мъжете трябва да са опознали партньора си до известна степен, за да знаят със сигурност какво чувстват към него. Времето е главният индикатор за случващото се и може да бъде както твърде рано, така и прекалено късно за тези думи.
Психиката на мъжете е различна от тази на жените и това се обуславя както от социалните предпоставки, така и от биологичните фактори. Мъжете са считани за силния пол, а от години съществува предубеждението, че показването на чувствата е проява на слабост. Мъжете са хора на действията, а не на думите и са възприели този модел на поведение още от най-ранна детска възраст, затова не е редно да им се сърдим, ако им е трудно да облекат чувствата си в думи, както на нас може би ни се иска.
Ситуации, в които мъжете казват "Обичам те":

Сериозните мъже казват "Обичам те", само когато са сигурни

Когато той е сигурен в това, че няма да бъде отхвърлен, ако признае чувствата си, мъжът несъмненено ще изрече заветните думи, но от вашата реакция зависи дали ще ги произнесе отново. 

От страх да не ви загуби

Когато мъжете виждат, че нещата не вървят добре и осъзнават, че може да ни загубят, те прибягват до употребата на "вълшебните" думички, сякаш те са единственото, което може да ни спре. За съжаление, много често те са крайно недостатъчни.

Чувство за вина

Има теория, че мъжете казват по-лесно "Обичам те", отколкото "Извинявай". Може би това е една от причините мъжете да използват тези думи, когато сбъркат. Разбира се, много често съвсем чистосърдечно той иска да се извини, като засвидетелства любовта си и в това няма нищо лошо.

Преди секс, по време на секс и след секс

Разбира се, сексът е важна част от процеса на казване на двете думички, но когато е намесен, трябва да бъдем особено внимателни.
• Има мъже, които са склонни да "изразят чувствата си", с едничката цел да вкарат жената в леглото. Пазете се от такива, по-лоши са и от онези, които вкарват в леглото и без да го казват.
• По време на секс всички сетива са обострени, нервните процеси се извършват с невероятна честота, често "здравият разум" на мъжа е замъглен и той оставя сърцето си да говори. Когато каже, че обича по време на секс, разбира се, не може да сме сигурни, че наистина е влюбен. Да не изключваме напълно варианта това да е просто неговата игра.
• Признанието на чувствата след секс е сакрален момент за много двойки, защото тъкмо тогава те се чувстват най-свързани, най-близо един до друг и искреното "Обичам те" е естественият завършек на нещата.

Когато е притиснат

Някои жени, в желанието си да чуят "Обичам те", прекрачват границата и мъжът се чувства притиснат от въпроси като "Ти не ме ли обичаш?" или "Защо не ми казваш, че ме обичаш" или пък "Искам да ми кажеш, че ме обичаш". Така че, мили дами, бъдете внимателни в подхода си, защото изпросеното признание в любов няма да ви донесе това, което търсите.

Действия, вместо думи

Думите са просто думи, те носят в себе си определен заряд, но това, което наистина засвидетелства любовта на човека до нас, са неговите действия. Някои жени никога не са имали нужда да чуят "Обичам те" от своя любим, защото действията му говорят достатъчно.

10506 | 09 мар 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате