Интимни проблеми

19 апр 2013
Снимка: sxc.hu

Женската сексуалност е деликатен инструмент, който може лесно да се счупи. Много често се случва мъж да се оплаче от фригидността на жена си и когато потърсят помощ от сексолог, да се окаже, че тя не е фригидна (някои твърдят, че фригидни жени изобщо няма!), а просто се страхува от интимните отношения. Според сексолозите такива страхове тровят живота на почти всяка трета жена. На какво се основават те?

 

 •  Един от най-разпространените  е нежеланието на жената да прави любов на светло. Тя се страхува, че мъжът ще забележи всеки недостатък по тялото ѝ - целулита, провисналите гърди или стриите по корема, неподходящото бельо или липсата на педикюр. Най-голямата грешка на жената е да започне да се извинява за това. Мъжете са доверчиви същества – ако им кажеш десетина пъти, че не си красива, ще ти повярват и ще хукнат да търсят друга, убедени в своята неотразимост.
  Съвет: На първо време трябва да разберете, че ако мъжът се е оказал с вас в леглото, значи пет пари не дава за стриите ви. За него сте достатъчно привлекателна и секси. Затова му предложете да угасите силната светлина, а вместо това да включите нощна лампа или да запалите свещ. В мъждукането на свещта тялото ви ще сияе красиво.
 •  Второ място заема страхът от забременяване. Даже и да е взела нужните контрацептивни мерки, жената през цялото време е разсеяна, а след половия акт бърза да се мушне в банята, за да си направи промивка. Според специалистите страхът от забременяване (и особено от раждането на дете) е един от основните „убийци“ на женската сексуалност.
  Съвет: Вижте другите жени – много от тях раждат за втори, трети и четвърти път. А това означава, че раждането не е толкова страшно. Мозъкът на жената е устроен така, че да забрави бързо всичко неприятно, което се е случило по време на раждането и да запомни само удоволствието, изпитано след това. Няколко сеанса при психолога ще ви избавят от този страх.
 •  Някои жени изпитват болезнени усещания по време на секс. Понякога те се дължат на действителни заболявания – възпаления или сраствания на тръбите. Или пък е изминало твърде малко време от раждането. Но и при здравите жени може да има такива проблеми. Често се случва партньорът да е твърде напорист или да има несъвместимост в размерите. 
  Съвет: Ако болките се дължат на заболяване, изходът е много прост – лекувайте се. Ако причината се дължи на грубостта на мъжа, кажете му, че желанието му ви ласкае, но все пак тялото ви се нуждае и от малко нежност.
 •  Понякога жените не желаят да правя неща, които не са им приятни. Някои не харесват оралната любов, други се шокират от мисълта да правят секс по време на цикъл.
  Съвет: Всеки сексолог ще ви каже, че всичко, което се случва в леглото, е нормално и „прилично“, но само ако е желано и от двамата партньори.
 •  Според социологическите проучвания, страхът да не бъдат „хванати“ мъчи не само младежите, но и хората с дълъг семеен стаж. Много двойки живеят с децата си или с родителите си в малки жилища, в които всеки шум се долавя твърде отчетливо. Как да се отпусне човек, когато зад вратата слухти свекървата или кашля детето?  Естествено, мнозина се възбуждат от риска да бъдат „хванати на калъп“, но не и от роднините си, още по-малко от собствените си деца.
  Съвет: На първо време се погрижете вратата на спалнята ви да се заключва, за да предотвратите втурването на детето, което е решило да дойде да се боричка с вас. Включвайте телевизор или музика, които да служат за шумов фон. В краен случай можете смело да се шмугнете в банята, под предлог че трябва да се сапуниса гърбът на татко. А можете да го направите още по-екстремно, отдавайки се на любовни ласки в парка или в гората. Или да си наемете стая в хотел. Да, скъпичко ще ви излезе, но пък за сметка на това можете да се поглезите в романтична обстановка.
 •  Много жени се притесняват от какво ли не: Ако мъжът след секс влезе в банята, значи иска да отмие от себе си нейната миризма; ако заспи, без да се изкъпе, значи е мръсно животно, което има нужда само от секс и т. н. Така се раждат комплексите.
  Съвет: Всички тези проблеми се дължат на ниската ви самооценка. Опитайте се да погледнете на проблема от друг ъгъл. Ако мъжът веднага след секс влезе в банята, това значи, че се приготвя за още един път. Ако заспи – това означава, че му е било много хубаво и се е отпуснал напълно. Не забравяйте, че самоувереността възбужда партньора, а неувереността го отблъсква.

Затова, мили дами, бъдете уверени в себе си. Ако нещо ви измъчва или не ви допада, не се страхувайте да го споделите с партньора си. Не забравяйте, че вие сте любими, желани, красиви и привлекателни. И имате право на щастлив и удовлетворителен сексуален живот!

8073 | 19 апр 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате