Осем теми табу за първа среща

14 май 2013
Снимка: sxc.hu

Дори и жените с много първи срещи зад гърба си винаги се вълнуват от евентуалното ново начало. По принцип всяка първа среща е толкова различна, колкото и хората по света, затова никога не можем да начертаем план за действие, който гарантира 100% успеваемост. Не бихме могли да кажем кои са най-подходящите теми за разговор, но със сигурност има поне 8 такива, които не бива да бъдат споменавани. 

 

 • Бившият 
  Рано или късно темата за бившите бива разисквана, но мястото ѝ определено не е на първата среща. Все пак, тя е заявка за нещо ново, какъв е смисълът да се връщаме към старото, ако то наистина вече е в миналото. Тъй като всеки преживява раздялата по различен начин, не е необходимо да затрупвате партньора си с тонове информация какво точно се е объркало в предишната ви връзка и какъв… е бил предишният мъж в живота ви. Ако говорите за минали връзки, то партньорът ви неизбежно ще си представи и как биха се развили вашите отношения, така че по-добре запазете тази интимна част за по-късен етап от евентуалната ви връзка. 
 • Домашните любимци 
  Тринадесетте ви котки вероятно значат всичко за вас, но се опитайте да не го демонстрирате по време на първата среща. Всъщност, колкото и невероятно да ви се струва, разговорите на тази тема могат да лесно да го отегчат (в някои случаи може да ви помисли и за луда). Едва ли изгаря от желание да види цялата им фотосесия в телефона, затова по-добре запазете умилителните снимки за по-нататък, когато евентуално и той ще присъства на тях. Загубата на домашен любимец се преживява тежко и ако скоро сте имали такава, по-добре не задълбавайте в нея, за да не създадете погрешно впечатление. 
 • Хипохондрията и други болежки 
  С възрастта темата за здравословното ни състояние става все по-изкушаваща, но моля ви, опитайте се да не заприличате на Мара и Пенка от пейката пред блока. Повярвайте ми, единственият, който живо се интересува от здравословното ви състояние и с когoто спокойно можете да го разисквате надълго и нашироко, е вашият лекар. И... ако имате някакъв съмнителен обрив по тялото, по-добре не го показвайте на партньора си (или рискувате да избяга с писъци). 
 • Финансовото състояние 
  От малки ни учат, че не е възпитано да коментираме колко печелим (било то малко или много), та затова е по-добре да се въздържате, независимо дали сте дошли с мерцедес, или с метрото. Парите, макар и достатъчно важна част от живота ни, все пак са една деликатна тема, затова подхождайте по-внимателно. Пък и разговорите за пари май вече не са на мода, нали? Ако все пак ви интересува какво е неговото финансово състояние, опитайте с уточняващи въпроси като "С какво се занимаваш?". 
 • Депресията 
  Рано или късно, всички започваме да изпадаме в депресивни състояния, в които ни се струва, че сме най-нещастните, най-неразбраните и най-самотните. Всеки човек носи в себе си някаква болка и огорчение и вие не сте единствените, които се чувстват така. Хората умеят да съчувстват и да проявяват разбиране, но понякога това ги натоварва твърде много. На първа среща оплакванията от скапания ви живот със сигурност няма да го направят по-хубав, но ще съсипят и плановете за едно добро прекарване на вечерта. Разговорите за чувства са много интимно преживяване и повечето хора не се разкриват на първата среща, не го правете и вие. Подбирайте внимателно хората, които допускате до вътрешния си свят, за да съхраните себе си. Опитайте се да поддържате разговора с неангажиращи, забавни теми и не забравяйте да балансирате с времето за говорене. 
 • Децата 
  Ако имате деца, то със сигурност са от изключително значение за вас, но човекът насреща не е техният баща и е много вероятно да има свои собствени. Децата са интересна тема за разговор, но нека не всичко се върти около това колко умни, способни и забавни са те! Разбира се, споменете, че имате деца, кажете на колко са години и ги опишете с две-три думи, след което продължете нататък. Ако той е заинтересован от тях, със сигурност ще ви попита. 
 • Секс 
  Е, освен ако не сте излезли с тази цел, сексът не е идеалната тема за разговор на първа среща. Не е необходимо да споделяте с него за двамата мъже, с които сте били досега, нито пък за проблемите с батериите на вибратора ви. В даден момент въпросът кой какво харесва в леглото със сигурност ще застане на дневен ред, но ако възлагате надежди за по-сериозна връзка, по-добре запазете интимните детайли за момента, в който ще бъдат изтълкувани правилно. 
 • Кой ще плати сметката 
  Както всяко нещо и първата среща си има край! Не очаквайте от него да плати всичко, предложете да си поделите сметката, но ако наистина настоява, го оставете да се погрижи за нея. Не изпадайте в подробности защо една жена (не) трябва да си плаща сама сметката, защото това е в състояние да провали и най-хубавата първа среща. Приемете тези няколко часа като едно ново изживяване и не възлагайте прекалено големи надежди. Ако нещо трябва да се случи - то ще се случи! 


Според вас кои други теми не бива да бъдат засягани на първа среща? Задгробен живот, политика, религия? 

4020 | 14 май 2013

Facebook коментари

Добави коментар

1 коментар

 • 2013 05 18 #1
  penka_lg   

  Чета с интерес и за грима и за първа среща.Не е подходяща тема за родителите им-работа,състояние,поведение.

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате