Сексът – такъв, какъвто не го познаваме. Част 1

31 май 2013
Снимка: sxc.hu

Хм... секс, доста интересна тема за разговор, но знаете ли, че освен обсъждането на любимите ни пози и горещи похождения, сексът има и друга страна - малко известна. Аз ви предлагам да направим една бърза разходка и да разгледаме някои факти за секса, които може би не знаете, и разбира се, след като ги научите, можете да изпъкнете пред приятелите си с интересни и нетипични знания по въпроса.

История

·         На стената на пещера във Франция, датираща от между 12 000 и 15 000 години, се намира най-ранната известна илюстрация на мъж, използващ презерватив по време на полов акт. Предполагам се досещате от какво би могъл да е направен.

·         В миналото се е считало, че мастурбирането може да доведе до слепота, лудост и разбира се – внезапна смърт. Приятелите ми от тийнейджърските години доказват, че не е вярно.

·         Според някои пещерни рисунки в Средния Изток, древните мъже правели секс с крокодили, за да придобият обществен престиж. Те и сега спят с крокодили за престиж, само че крокодилите са от друг вид.

·         В древен Египет изсъхнали крокодилски изпражнения са използвани като контрацептив, тъй като имат свойството да неутрализират сперматозоидите. Определено не ми се мисли как са достигнали до това откритие.

·         Според евреите полът на детето зависел от това, от кой тестикул е излязло семето на бащата. Ако някъде прочетете за масова мода от древността, включваща отрязването на единия тестис – вероятно това е причината.

·         През 1200 г. китайците изобретили „пръстен на щастието“, предназначен за стимулация на клитора. Бил изработен от клепачи на коза! Сигурно, като повечето китайски неща, и той е бил за еднократна употреба – горките козички.

·         Вибраторът е бил изобретен като медицинска апаратура – за лечение на хистерия при жените. Все още се чудя дали Фройд няма пръст в изобретяването му и как точно са разбрали, че това „облекчава“ симптомите.

·         Най-плодовитият баща в историята на човечеството е марокански владетел от края на XVII век, който по официални данни е дал живот на над 342 момичета и 525 момчета. Скъпи мъже, преди да започнете да смятате с колко жени е бил, моля помислете колко отговорности е имал. 

География

·         Професия „дефлоратор“ съществува! В Гуама е напълно неприемливо момичето да встъпи в брак девствено, ето защо професионални дефлоратори се притичват на помощ, разбира се – срещу съответното заплащане. Преди да проверите цената на билетите за Гуама, имайте предвид, че професията се упражнява основно от мъже над 50 години - така де, професионализмът се гради с опита.

·         В Хонконг жена, чийто съпруг ѝ е изневерил, има законното право да го убие. Условието е да направи това с голи ръце. Чакайте, става въпрос за Хонконг! В България все още е незаконно.

·         Нещо интересно от южната ни съседка Гърция. Ако мъж бъде хванат в изневяра, то той може да бъде наказан с публично лишаване от интимното окосмяване (по особено жесток начин, разбира се). Смее ли човек да изневери в Гърция – хората си имат правила. 

Математика

·         Счита се, че жената на 34 години е най-добра в леглото.

·         Средно мъжът получава по 11 ерекции за 24 часа, 9 от които по време на сън.

·         Изчислено е, че средностатистическият мъж мастурбира около 2000 пъти през живота си.

·         28 мили в час е средната скорост на семенната течност при еякулация.

·         Според анкета 68% от жените биха спали с добре изглеждащ мъж срещу $1000. А 83% от мъжете биха спали с каквато и да е жена срещу сумата от $100.

·         Едва 17% от жените изпитват оргазъм по време на секс.

·         85% от мъжете, починали по време на сексуален акт, в този момент не са били със законните си съпруги.

·         Всеки ден по света се случват около 120 млн. полови акта.

·         При  30 минути активен секс се изгарят 350 ккал – толкова, колкото ще изгорите и при 40-минутен крос.

·         Жените, които често получават оргазъм, се усмихват 2,5 пъти повече, по-малко се тревожат и спят по-добре.

Биология

·         Японски учени са установили, че децата, които пропускат закуската, започват полов живот доста по-рано от връстниците си, които всяка сутрин хапват.

·         Сексът е здраве не само според популярната фраза, но и според учените от университета Уилкс, Пенсилвания. Техните изследвания показват, че правенето на секс 1-2 пъти седмично значително повишава съпротивителните сили на организма.

·         Забранената музика на ХХ век е джазът, защото се е считало, че води до загуба на половите задръжки. Мебелна фирма дори предлага на пазара специални Jazz Proоf (джазоутойчиви) мебели. Добре, че поп-фолкът все още не е съществувал, защото е трябвало да измислят и кючек-proof маси.

·         Мъжете, които кихат по-често, мислят за секс повече. Как, защо и по какъв начин го е установил д-р Махмут Бута, не знам, но Journal of the Royal Society of Medicine публикува пълния доклад, където подробно е разгърната тази теза.

·         От друга страна пък, мъжете, чиято брада расте бързо, правят секс редовно. Това го отдаваме чисто и просто на производството на повече хормони.

·         Клиторът, носът и ушите са органите, които не спират да растат през целия живот.

·         Жените често се чувстват онеправдани по отношение на удоволствието от секса, а не би трябвало. Женският клитор има над 8 хиляди нервни окончания (сравнено със само 4 хиляди при мъжете). Ето защо женският оргазъм се счита за много по-силно изживяване от този при мъжете. При това да не забравяме, че мъжкият оргазъм продължава средно около 6 секунди, докато жените са облагодетелствани с цели двадесет секунди.

7186 | 31 май 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате