Какви подаръци обичат мъжете?

17 юни 2013
Снимка: sxc.hu

Мъжете обичат всякакви подаръци, стига да им... харесват.
Засега се знае какво не обичат да получават като подарък – чорапи. Огромен процент от представителите на силния пол са заявили, че се потрисат, когато, разопаковайки пакета с панделки, открият в него да се мъдрят чорапи.

С тази любопитна статистика занимавах наскоро мои познати – влюбена двойка. Жената ме погледна възмутено, а мъжът – учудено. Същият ден тя му била подарила чорапи с пръстчета. Той си събу чехлите и самодоволно демонстрира придобивката, мърдайки с пръсти – беше много щастлив. Очевидно някои мъже обичат и чорапи за подарък!
Като пренебрегнем нежеланите дарове, в които влизат и комплектите инструменти, цитрусовите преси, тостерите, тенджерите и тиганите, можем да се спрем на наистина обичаните. Те могат да бъдат традиционни – риза, вратовръзка, портфейл, колан, табакера, книга, бутилка качествена напитка. Важно е материята, десенът, опаковката, дизайнът да са отличаващи се и да носят усещането за уникалност.

В детството си бях на екскурзия в едно малко селце. В централния (и единствен) магазин видях вратовръзчица от изкуствена коприна с щампа еленче в бяг. Тя напълно отговаряше на тогавашния ми вкус и представа за елегантност. Не се поколебах да инвестирам значителна част от оскъдните си финансови средства, за да я купя за малкия ми брат. Каква беше изненадата ми, когато след няколко часа разтворих покупката и открих вратовръзчица с изобразено селянче, което свири на кавал. Извървях пет километра пеш, за да науча от продавачката, че моето „с еленче” ѝ е прозвучало като „селянче” и тя съвестно е изпълнила желанието ми. Интересно е, че тази грозотия не отблъсна брат ми от вратовръзките, напротив – той разви афинитет към красивите, стилни, елегантни и модни вратовръзки. Освен че си купува от всяка държава, която посещава, той обича и да получава такъв подарък.
Вероятно всеки мъж си има някаква причина да предпочита определени вещи за подарък. Някои биха избрали да получат като подарък емоция. Покана за вечеря на свещи обикновено се отправя към жена, но в резултат на застрашителната еманципация вече и „дами канят”. Ако сте сигурни, че мъжът на вашите мечти е с романтична душа, не се колебайте да го зарадвате с такъв подарък. Спомените винаги остават.

Вещите са скъпи не само заради цената, която е платена за тях. От огромно значение е кой, по какъв повод, как е направил подаръка.

Добре е всеки мъж да знае, че когато за рождения му ден неговата любима наднича от тъмната стая и закачливо казва :”Скъпи, има изненада за теб!”, не трябва веднага да се съблича, предвкусвайки „изненадата”. В противен случай може да се озове гол пред своите колеги и приятели.
Мъжете обичат неочаквани и очаквани подаръци. Едни предпочитат традиционните „мъжки” подаръци, други са отворени за всякакви необичайности и чудатости. Трябва само добре да знаем кой на какво ще се зарадва.

Съобразявайки се с произхода на думата „подарък” не ви съветваме да подритвате кутията с панделката, а да я връчите „ръчно”. Освен, разбира се, ако ръцете ви не са заети с останалите многобройни подаръци. В такъв случай можем само да ви завидим, че сте направили богат избор, знаейки добре какво обичат мъжете.

5566 | 17 юни 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате