Женски тайни

24 юни 2013
Снимка: sxc.hu

Понякога нещата се развиват главоломно – запознавате се, пиете кафе, разходка, вечеря… И всичко завършва у тях, в неговото легло.

Грешка! Независимо къде сте замръкнали, вие, като една истинска дама, винаги трябва да се събуждате в собственото си легло. (Естествено, не в компанията на мъж, с когото току-що сте се запознали.) В колкото и късен час да се прибирате, трябва да помолите вашия придружител да прояви джентълменството и галантността си и да ви достави до дома ви. Освен опазване на "реномето", това решение спестява много дребни, но досадни неприятности като почистването на грима, липсата на четка за зъби и намачканите дрехи. Още повече, че малцина изглеждат добре сутрин. Включително и чаровният ви кавалер от вечерта – брадясал и недоспал.

Но понякога се случва и това – слънцето вече изгрява, вие лежите в чуждото легло, вслушвате се ужасено в дишането на спящия до вас непознат мъж, за чието съществуване доскоро даже не сте и подозирали, а в главата ви се блъскат куп панически въпроси. Къде съм? Какво правя тук? Кой е този? Какво ще си помисли за мен? Боже, ама защо изобщо съм се съгласила???

Защо, наистина?

Причина първа: Любов от пръв поглед

О, да! Също като в любовните романи – вие се влюбвате и напълно губите ума си. Като хипнотизиран от змийски поглед хамстер следвате покорно новия си възлюбен и падате бездиханни в страстните му обятия. В такива случаи да се търси логика и разум е безсмислено. Вас не ви терзаят нито разкаяние, нито съжаление, нито някакви съмнения относно вашето поведение. Единственият въпрос, който може да ви притесни на сутринта е: „А той дали ме обича също толкова силно?“

Моят съвет: Ако сте от този тип силно влюбчиви девойки, изградете си навика още щом се запознаете с някой привлекателен мъж, да го поразпитате деликатно, но подробно, за да получите отговори на такива важни въпроси като: дали не е случайно женен, има ли деца, работа, образование, доходи…
По-добре е веднага да научите лошите вести, отколкото чак на следващата сутрин.

Причина втора: Просто секс

Тази ситуация също е щедро експлоатирана от филмите. Сексапилна девойка флиртува с привлекателен млад мъж и още на втората чаша вино му прошепва прелъстително: "Да отидем у нас…" В действителност малко жени се осмеляват да го направят, но много от нас често си мечтаят за това. А ако и нашият герой е настроен решително и авантюристично, вечерта много бързо завършва в леглото.

Моят съвет: Не търсете оправдание в неговата харизма, парите му или във вашия сексуален инстинкт. Не измъчвайте и него, и себе си в опит да измислите някакви сносни причини, които да обяснят лекомисленото ви поведение. Щом сте имали желанието да го направите, това е достатъчно уважителна причина и достойно обяснение на факта, че сте прекарали нощта заедно.

Причина трета: От глупост

Вие сте поканени на купон в приятелка и заварвате там голяма компания от симпатични и остроумни непознати мъже. Смях, танци, пиене… Един от непознатите се оказва особено приятен и несъмнено проявява интерес към вас. Затова ви се струва напълно естествено приятната вечер да прелее в също толкова приятна нощ. Но на сутринта, когато главата тежи от безсънието и изпития алкохол, нещата вече не изглеждат по същия начин…

Моят съвет: Разбира се, че прекараната заедно нощ още не е повод за запознанство! Но от друга страна, е глупаво да не разговаряте с непознатия младеж, който лежи до вас, и да се правите, че нищо не се е случило. Покажете смущението си, напълно възможно е самият той също да се чувства неловко, че е загубил контрол над себе си.

Причина четвърта: От скука

А може би всичко е наопаки? Вие се терзаете заради скучния си, монотонен живот, който отдавна не ви е поднасял никакви вълнуващи изненади. Затова започвате съзнателно да флиртувате, за да вкарате някакво разнообразие в досадното ежедневие и да почувствате жадуваната тръпка в неговите обятия. Но за жалост, това може да не прогони скуката, а планираното от вас съблазняване да не събуди никакви вълнуващи емоции.

Моят съвет: Може, разбира се, да се запали огън само с триене на две съчки, но в нашия случай дървата май са твърде мокри, за да се получи пламък. Но не оставяйте разочарованието да ви победи – използвайте старото английско правило да си тръгнете, без да се сбогувате. Възползвайте се, докато спи, взима душ или прави кафе в кухнята, за да се измъкнете тихичко, без да оставите бележка, нито телефонен номер. Всъщност, точно такъв финал може да ви донесе много по-силни и остри усещания, отколкото самото приключение.

Причина пета: За отмъщение

Ако сте от жените с наранено и разбито сърце от нечия измяна и горите от желание да отмъстите на неверника чрез секс с непознат, за да го накажете за потъпканите ви чувства, всичко е ясно. Ако мъжете можеха само да си представят колко много жени, прекарали нощта с тях, всъщност са го направили, за да накажат някого другиго! Вярно, понякога се случва така, че прекараната в едно легло нощ дава начало на нови, светли чувства и неверникът, на когото отмъщавате, се изтрива безследно от паметта ви, но тогава, в първата нощ, само след два часа запознанство, вие се наслаждавате пълноценно на вашето отмъщение.

Моят съвет: Отпуснете се и се наслаждавайте! Когато след това се появите пред този, заради когото сте планирали това отмъщение, излъчвайки загадъчност и независимост, той навярно ще започне да съжалява за необмислените си действия. Изобщо да не ви хрумва да се извинявате – победителите не ги съдят!

Причина шеста: От самота

"Така или иначе аз си нямам никого в момента и съм напълно свободна" – мислите си вие, докато внимателно преценявате новия си познат от гледна точка на продължаване на отношенията. Ако премине теста ви и решите, че е подходящ за ролята на ваш мъж, вие тръгвате с него към дома му. А на сутринта, едва отворили очи, вече строите съвместни планове за утре, за почивните дни и за отпуска, който е чак след половин година.

Моят съвет: За жалост, няма гаранция, че "вашият мъж" е готов да сподели плановете ви или вече е осъзнал, че вие сте "неговата жена". Затова не бързайте с изводите. Една нощ не е гаранция за скорошна сватба. Но пък спокойно може да стане начало на нов, вълнуващ роман…

Как да се държите след това

Ако сте се събудили в чуждо легло, без да имате възможност да се измъкнете тихо (или без изобщо да имате намерение да го правите), посрещнете утрото с ентусиазъм – в добро настроение, весели и жизнерадостни. Нищо лошо не се е случило, прекарали сте добре времето си и сте получили удоволствие. Даже това да не отговаря на действителността, дайте си вид, че мислите точно така.

Не правете грешката да питате дали ще се срещнете пак, дали ще ви даде телефонния си номер и дали ще ви потърси отново. Тези въпроси трябва да ги зададе Той. Ако не ги е задал, това означава, че отговорите не го вълнуват, затова с мила усмивка изчезнете от жилището и живота му. Той губи, нали?

Ако вие самата не желаете да отговаряте на неговите въпроси, има стар и изпитан начин да се измъкнете. Обещайте, че вие ще му се обадите, запишете си телефонния му номер на листче и го изхвърлете в първото улично кошче.

C'est la vie, Baby!

5702 | 24 юни 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате