Размисли за изневярата

29 юни 2013
Снимка: sxc.hu

Ясно е, че на никоя от нас няма да ѝ стане приятно да види мъжа си на чардака на бардака... Големият въпрос е какво да сторим, за да не се стига дотам, без да се обезличаваме, без да угодничим и да треперим, че някоя по-млада и атрактивна фльорца ще завърти главата на нашия другар в живота.

Лично за себе си, аз постигнах едно чудесно душевно равновесие и пълна липса на боязън от по-красивите жени.
Първият ми съпруг често пътуваше в командировки и макар че не мога да кажа, че ревнувах, нещо ми беше тежко от тези постоянни пътешествия и безкрайни срещи с дами. Тогава една мъдра позната ми каза, че трябва да съм много глупава, за да се тревожа от по-хубавичките. Тя директно рече: „Стюардесите са 100% по-красиви от теб! Ако се плашиш от тях, трябва да си в постоянен стрес! И да не мислиш, че само красавиците се котират?”. Стана ми спокойно, попридърпах рокличка над нестройните си крачета, усмихнах се с кривото си зъбче… и мирясах. (В крайна сметка се разведохме заради непреодолими различия в критериите ни за добро и зло – фундаментален спор, а не за неправилно изстисканата паста за зъби или млада кокетка.)

Но да се върнем на това какво се очаква от жените, какво могат и какво искат да правят. Както се досещате, думата „ТРЯБВА“ не съществува в прекрасните любовни отношения. Преди време една поговорка, вероятно рожба на градския фолклор, лазеше в мъжкото съзнание : „Жената трябва да е домакиня в кухнята, проститутка в леглото и дама в обществото.” След това се появиха аксиоми, в резултат на неясни проучвания:

  • Мъжете не харесват жени, които харчат пари за глупости.
  • Мъжете не харесват плачещите жени.
  • Мъжете не харесват бъбривите жени.
  • Мъжете не харесват прекалено свободните жени.
  • Мъжете не харесват жените, които флиртуват.
  • Мъжете не обичат прекалено срамежливите жени.

Е, няма угодия! Хем да не сме скромнички, хем да не сме флиртаджийки. Да не харчим, да не плачем, да не бърборим… Ние казахме ли „Мъжът трябва да е готвач в кухнята, тигър в леглото и лорд в обществото.”!? Не, че не го искаме, но защо трябва да вкарваме в клишета и да налагаме стереотипи? И като вече сме го обикнали, някак не забелязваме, че не може и чай да свари, че вместо да вилнее в леглото, почесва тумбачето си и че се смее две идеи по-гръмко на фирмения ни коктейл...

Ето и най-често изтъкваните от силния пол качества, които трябва да притежава една жена:

 Спонтанност – мъжете харесват изненадите и романтичните жестове.

 Чувство за хумор – добре е жените да умеят да се забавляват и да приемат нещата с усмивка на лице.

 Отговорност – мъжете определено ценят стабилни жени.

 Увереност – никой не припада по свити и потиснати хора, които постоянно киселеят и не се харесват.

Общи интереси – за да бъде една връзка здрава, двойката трябва да има поне няколко общи неща.

 Наличие на доверие – един мъж е спокоен, ако има доверие на половинката си.

 Умение да впечатлява – мъжете харесват жени, които умеят да привличат погледите по най-различни начини.

На моменти настъпват някакви противоречия – впечатляваща, но не и твърде свободна... Но нима и самият живот не е достатъчно противоречив?

Ако въпреки всичките ви многобройни добродетели, очарователна миловидност, спретната къщовност, кулинарна изтънченост и сексуална заинтересованост, мъжът ви поеме към чардака на бардака... не се тръшкайте. Ще дойде следващият, който ще ви заслужава! Вие само не сваляйте критериите и не изменяйте на себе си!

4327 | 29 юни 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате