8 места, където можем да открием любовта

15 авг 2013
Снимка: sxc.hu

Когато попитах моя приятелка към какво се стреми в живота, първото, което ми отгoвори, беше „да открия любовта“. Замислих се как точно се открива любовта и може ли това да е цел в живота, не се ли случва спонтанно, когато най-малко очакваме, за да внесе малко непринудена радост в сивото ни ежедневие.

Но все пак животът не е романтична комедия, в която двамата заживяват щастливо, след като случайно са се сблъскали един с друг на улицата.

Провокирана от разговора с приятелката ми, съм подготвила кратък списък с идеи, които могат да ви помогнат да откриете Единствения... или поне да си прекарате добре. Не забравяйте, че светът е голям и любов дебне отвсякъде. Оглеждайте се в магазина, в автобуса, а защо не и пред лекарския кабинет (разбира се, нека не е кожно-венерическият).

1. На работа       

Работното място неведнъж е ставало причина за прехвърчане на искри – къде на гняв, къде на любов, но е факт, че прекарването на 8 часа дневно с едни и същи хора би могло да доведе и до нещо повече от колегиални взаимоотношения при добро желание от двете страни. Обикновено подобни „афери“ не продължават особено дълго и много често се отразяват на работата и на работната атмосфера. Ако започнете връзка на работното място, не е добра идея просто да се пуснете по течението. Обсъдете ситуацията с партньора ви и преценете дали евентуалната връзка носи повече позитиви, или повече негативи за всеки от вас. Бъдете предпазливи, защото той може да не се окаже Единственият, а вие да сте единствената... губеща.

2. В университета

Студентската любов много често прераства в нещо повече. Когато хората са съвсем млади и тепърва се изграждат като личности, те много по-лесно се нагаждат един към друг. Дори не е необходимо да сте от един курс. Всички знаем, че студенtският живот предполага много запознанства – било то заради работа по общи проекти, или защото са попаднали в една компания на поредния купон. Не забравяйте, че университетът не дава само знания за науката, която следваме, той дава много повече – знания за живота, затова не се страхувайте да експериментирате, да пътувате и да се запознавате с нови хора. Годините на младостта няма да се върнат, затова не трябва да ги пропилявате само в четене на учебници и писане на есета.

3. В близкото кафене

Имате ли си любимо кафене? А някога замисляли ли сте се на колко други хора също им е любимо? Защо не огледате тези, с които си пиете кафето сутрин, може пък някой да ви се стори интересен. Обикновено непознати, които се засичат често, рано или късно започват да се поздравяват и да си говорят. Няма ли да е прекрасно сутрин да се наслаждавате на ароматна чаша кафе, заедно с приятен събеседник, в чиято компания се чувствате комфортно? Още по-добре би било, ако сутрешното кафе се превърне в романтична вечеря, нали?

4. В бара/дискотеката

Е, аз лично не бих търсила сериозна връзка в дискотеката, но кой знае. Тези места се посещават от много хора и обстановката предразполага за лесно запознанство с обекта на вашите желания. Ако видите някой симпатичен младеж, който очевидно се нуждае от компания, не се притеснявайте да го поканите на танц. Вярвам, че благодарение на собствената ви интуиция ще разберете дали той е от типа „Един приятел ме довлече“ или пък от типа „Безскрупулен прелъстител“. От тук нататък развитието на вечерта е във вашите ръце, но, преди да предприемете по-радикални действия, помислете как ще се чувствате на сутринта.

5. Онлайн

Живеем в 21 век и запознанствата онлайн отдавна не са табу. Много хора са успели да намерят своята половинка благодарение на точно такива сайтове. Въпреки че нямат особено добра слава, може би трябва да срещнете няколко жаби, преди да се появи принцът. Моят съвет е, преди да се срещнете лице в лице с дадения човек, да опитате да го опознаете, но без да давате прекалено много информация за себе си. Не отлагайте срещата във времето, защото има опасност да си изградите виртуален образ за човека, който няма да съответства на реалния такъв и ще останете разочарована. Не забравяйте, че онлайн запознанствата, освен забавни, могат да бъдат и опасни. Ако излизате на такава среща е хубаво или да има някой с вас, или близките ви да знаят къде сте и с кого сте.

6. На парти/банкет/сватба

Скоро четох материал, в който социологическото проучване показваше, че голяма част от хората търсят своята половинка на ... сватбите на приятелите си. Сватбата е добър повод за запознанство, защото ще срещнете много нови хора, с които сте свързани макар и косвено чрез младоженците – ето я първата тема за разговор. Вие сте подарили тостер, а той прахосмукачка – ето я и втората. А защо да не потанцувате – така и така е тръгнала хубаво вечерта... Подобна е ситуацията и с други организирани събития като рождени дни, банкети, партита, купони на общи приятели и т.н. Дори и флиртът да не прерасне в нещо повече, поне вечерта ще си е заслужавала. Не изпускайте възможността да се запознавате с нови хора – това винаги е полезно.

7. В библиотеката

Вземайки предвид колко е лесно да получиш достъп до всякаква информация в наши дни, бих могла да заключа, че библиотеките са се превърнали в място, където все още можем да срещнем хора, които ценят хубавата литература и традиционните източници на информация – книгите.  Ако и за вас хартиените книги са предпочитаният вариант и имате нужда да усетите книгата материално, за да я почувствате и разберете, то бъдете сигурна, че 90% от посетителите на библиотеката мислят по същия начин. Още по-хубавото е, че никак не е трудно да се започне разговор с човек, който обича да чете!

8. На почивка

Ако ви е писнало от скуката в родния град, защо не се съберете с малко приятели и не си спретнете една почивка – било то на морето, или в планината. Там винаги има и други почиващи с настроение за флирт и закачки. Само че внимавайте, те могат да ви осигурят много хубави спомени, но рядко се оказват Единствените. По време на почивката хората са по-малко стресирани, по-безгрижни и много често се представят за по-добри, отколкото са – бъдете внимателни. Светът щеше да е едно по-хубаво място без стреса и проблемите на ежедневието, но... нали за това пък почивките са толкова приятни.

5612 | 15 авг 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате