Жените са най-красиви на 31

04 окт 2013

На 31 години жените са най-уверени в себе си и показват най-правилно своите индивидуалност и стил, сочи ново проучване с участието на 2000 мъже и жени, които се опитаха да определят основните черти, които привличат силния пол.

Необходимостта от подобно изследване възникнала поради грешната представа, че по-младите момичета са по-привлекателни за мъжете. Опитът показва, че това твърдение няма никакво основание. За да разсеят този мит, учените направили анализ, въз основа на който става ясно, че с течение на годините една жена става все по-секси в очите на мъжете.

70% от представителите на силния пол казват, че един от най-важните фактори за привличане на вниманието е увереността, която излъчва една жена. Според дамите (67%) външният вид е основен критерий, по който мъжете си избират половинки. В същото време 47 на сто от господата обръщат внимание на стила на жената, който според тях се сформира с възрастта.

Що се отнася до интервюираните жени, около 65% са убедени, че истинската красота идва с времето. Повече от половината от анкетираните признават, че са имали комплекси в тийнейджърска възраст, а самоувереността, която е толкова ценна за мъжете, идва по-късно. Освен това, около 55 на сто от жените си спомнят колко зле са се гримирали и обличали като по-млади, а умението да имат оригинален и индивидуален стил е дошло на по-късен етап от живота.

Експертите внимателно анализирали получените от анкетите отговори и мнения.  Според специалистите най-добрата комбинация от привлекателните черти на жените – самоувереност, индивидуалност и стил се получават на 31 години. Това е периодът, когато една жена е в разцвета на физическата си красота, заключват експертите.

 

/БГНЕС

1420 | 04 окт 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате