Жените променят външния вид на половинката си

02 ное 2013
Снимка: scx.hu

Жените, които търсят спътник в живота, не се оглеждат за идеалния партньор, те искат да открият мъж, когото да могат да превърнат в идеалния партньор.

Две трети от дамите признават, че опитват да променят външния вид на приятеля си, показва британско изследване. Те купуват дрехи на приблизителна стойност 500 паунда и отделят повече от шест месеца за промяна на външния вид на мъжа до себе си. Често представителките на нежния пол целят да превърнат партньора си в любимата си звезда.

36% от анкетираните признават, че се чувстват "смутени и засрамени", когато ги виждат на публично място с приятеля им в началото на връзката им. Те се безпокоят най-много от избора му на дрехи (34%), прическата (22%) и дори от миризмата му (9%).

68% признават, че "подобряват" външния вид на партньора си, като 48% се насочват към купуването на нови дрехи. Те обичайно купуват 21 бройки на година, заделяйки за целта 493 паунда. Звездата, в която най-много дами опитват да превърнат партньора си, е Дейвид Бекъм (22%), следван от певеца от групата Тейк Дет Гари Барлоу (19%) и водещия на британския "X Фактор" Дърмът О`Лиъри (17%), показва допитването.

Д-р Саймън Мур от Британското психологическо дружество заяви, че жените се опасяват от конкуренцията на други жени, ако имат връзка с мъж, който вече е постигнал идеален външен вид. Вместо това те търсят мъж с "потенциал" и се стремят да го превърнат в идеала си. "Обикновено жените, които търсят изневяра или краткосрочно връзка, предпочитат външния вид и стила пред характера. Но за дамите, които искат да създадат семейство, личните качества стават по-важни", казва изследователят.

 

/БГНЕС

1742 | 02 ное 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате