Съвети за избора на сватбена рокля

23 сеп 2012
Снимка: .sxc.hu

Полезни съвети за бъдещи булки!

Определете си помощник.

 Преди да тръгнете по магазините в търсене на идеалната рокля за идеалната сватба, изберете човека, който ще ви помага в това начинание. Желателно е да е единствен – или майка ви, или приятелката, не може и двете. Колкото повече хора вземете със себе си, толкова по-дълго ще се колебаете в избора.

Помнете за скритите разходи.

Много младоженки, определяйки бюджета за рокля, забравят за съпътстващите я аксесоари – воал, украса за косата и колата, ръкавици, чанта, бутониери... Всичко това се подбира така, че да подхожда на роклята и обикновено се купува от същия сватбен бутик.

Помислете за бельото. 

След като изберете роклята, трябва да решите какво бельо ще сложите под нея – сутиен, бюстие, корсет... Ако шиете роклята, на пробите трябва да сте облечена с това бельо, за да може шивачката да постигне безупречна линия.

Не падайте духом!

 Помнете, че стотици сватбени агенции и магазини са на ваше разположение и те предлагат хиляди модели рокли – от пищни, разкошни тоалети до семпли мини роклички. Не се отчайвайте, ако първия ден завърши без покупка. Рано или късно ще откриете Роклята.

Бъдете реалистка.

 Дори да планирате да отслабнете с 15 килограма до сватбата, трябва да купите рокля, която да ви става сега. Помнете, че стесняването е лесно, докато разширяването понякога е невъзможно.

Винаги уговаряйте предварително посещенията си. 

Ако искате консултантите в магазина да ви обръщат внимание, позвънете и си уговорете час, в който да ги посетите. В такъв случай ще си спестите чакането и нервите, които го съпровождат.

Вземете си ден отпуск. 

И в магазините, и в сватбените агенции, в делничните дни посетителите са по-малко, отколкото през уикенда. Затова си вземете отпуск и си уговорете среща със сватбения агент във вторник сутрин. Така ще получите много повече внимание, отколкото в събота, когато той вероятно ще бърза за организацията Съвети за избора на сватбена рокля

3440 | 23 сеп 2012

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате