Как да изберем подходяща дата за сключване на брак

20 фев 2013
Снимка: SXC.HU

Настъпил е един от най-щастливите мигове в живота ни – сключването на брак. Как да изберем най-подходящата дата?

Тя трябва да бъде съобразена със звездните конфигурации на този ден. Да смекчи напрегнатите планетарни аспекти между звездните карти на двамата партньори (ако има такива) и да подсили добрите планетарни аспекти за запазване и развитие на любовта в семейството. Да даде шанс на новото семейство за щастие, успех и здрави деца. А това понякога е много трудно да се съчетае. В моята практика правилният подбор на дата (почти 90%) са стабилни и успешни. В България по принцип браковете се сключват предимно в събота и неделя, което затруднява още повече избора на ден. Но у нас законово все още се зачита гражданският брак, а църковният е по желание. Затова за предпочитане е да се търси най-подходяща дата за сключването на гражданския брак, а църковният и тържеството да бъдат след това.

          В астрологията знаем, че седми дом в хороскопа отговаря за брака. Когато там преминава планетата Юпитер, това означава, че ще запазите брака си, докато смъртта ви раздели. Но тази планета е бавнодвижеща се и за 12 години прави една пълна обиколка около зодиака.Трудно може да се съчетае и да се дочака този момент, когато тя ще навлезе в седми дом на вашия натален (рожден) хороскоп. Затова се вземат предвид останалите планетарни конфигурации.

          На първо место се отбелязва движението на планетите Венера (планета на любовта) и Меркурий (на комуникациите). Те през този период не трябва да бъдат ретроградни. Да се изчакат десетина дни до започване на директното им движение. При ретрограден Меркурий никога не се подписват документи, защото възникват проблеми в комуникацията. Дори когато брачната двойка е живяла на семейни начала няколко години, преди да сключи брак, при ретрограден Меркурий или Венера веднага се появяват проблеми. При ретроградна Венера по изключение може да се сключи брак, само ако и двамата имат в рождените си карти ретроградни Венери.

          След като се провери, че тези две планети не са ретроградни, се търсят подходящи дата и час. Това е предмет на елективната астрология. Съставя се картата и се следи управляващите планети на Асцендента и Десцендента (първи и седми домове) да са в хармонични аспекти помежду си, да са астрологично добре поставени в съответните зодиакални знаци, да са в добри аспекти с Венера, Марс,Слънцето и Луната. При това естествените сигнификатори на брака Марс и Венера също трябва да са в добри аспекти помежду си. Защото бракът е тема на седми дом в хороскопа, а управляващата планета на Асцендента (първи дом) съответства на младоженеца, докато управляващата планета на Десцендента (седми дом) съответства на младоженката. Планетата Венера може да бъде в съвпад със Слънцето или Луната.

          Позицията на Луната също е от съществено значение. Новолунието (съвпадът между Слънце и Луна) дава едно ново начало. То може да бъде в първи или седми дом, или в знака на Везните. Ако Новолунието е невъзможно да се изчака,трябва да се избере дата, когато Луната е растяща и тя да е в положителни аспекти с Венера, Юпитер и Слънцето. Избягва се Луна без курс (без аспекти). Следи се и какви планети има в 5-ти дом, домът на любовта и децата. За втори или трети брак винаги се следи Луната да бъде в зодиакалния знак на Девата и да бъде растяща (след Новолуние).

          Защо следим гореупоменатите светила и планети? Слънцето винаги представлява мъжкото начало,мъжа или съпруга като цяло. А Луната представлява женското начало или жената. Планетата Венера се свързва с любовта и влияе на емоционалните връзки и женитбата. Планетата Марс се свързва със секса, докато Юпитер е големият благодетел и управлява оптимизма, богатството, късмета.

          Църковният брак и сватбеното тържество могат да се планират още същия ден, ако избраната дата ви задоволява. В противен случай, когато това не може, защото държите църковният брак и тържеството да бъдат в неделя – тогава се избира подходящ планетарен период.Той се изчислява на базата на годишния хороскоп, като годината (365 дни) се дели на 7 периода. Всеки от тях има различна продължителност от дни и съответства на дадена планета.

          Първият период съответства на планетарния период, управляващ Асцендента на годишния хороскоп, след това следват останалите. Но винаги трябва да се спазва последователността на планетите: Сатурн – 85 дни, Юпитер – 30 дни, Марс – 36 дни, Слънце – 53 дни, Венера – 33 дни, Меркурий – 57 дни и Луната – 71 дни. Например ако годишният ви Асцендент е Овен, първо се изчислява периодът на Марс, след това на Слънцето, Венера, Меркурий, Сатурн и Юпитер. Неделята, която ще изберете, трябва да бъде в планетарен период на Слънцето, Юпитер или на Венера.

          Ако не можете да изчислите Асцендента на годишният си хороскоп, защото не знаете часа на раждането си, тогава се използва планетарен период, свързан с науката Кабала. Продължителността на периодите са точно по 52 дни всеки.
Първият е на Слънцето, следващият – на Луната, после на Марс, Меркурий, Юпитер и Сатурн. Принципът е същият, когато се избират периодите на Слънцето, Юпитер или Венера. И в двата случая се следи Луната да бъде растяща и да не попада в знака на Скорпиона и Девата.

          Много е хубаво преди брака да се направи партньорски хороскоп за съвместимост между брачната двойка. Така ще се знаят силните и слаби места във взаимоотношенията им. Също и дали някой от двамата не е предразположен към разтрогване на брака поради ранното му сключване. Тази „забрана” за брак почти винаги е свързана с планетата Сатурн и нейното възвръщане на рождени позиции, което се случва около 28-29-та годишнина.

10566 | 20 фев 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате