Често допускани грешки при планиране на сватбата. Част 2

29 юли 2013
Снимка: Любомир Любенов

Сватбеният ви ден трябва да е запомнящ се, уникален, прекрасен и скъп спомен за цял живот. Затова планирането му е от особена важност. Ето следващата част от често срещаните грешки в планирането на сватбения ден и как да ги избегнете: 

  •  Твърде много напрежениеКогато планират сватбеното тържество, бъдещите булки понякога прекаляват в старанието си да изпипат всичко до най-дребния детайл, докато не стане съвършено и безупречно. Този стрес се отразява не само на тях, но и на околните – една твърде взискателна младоженка може да изкара от нерви и най-търпеливия човек. Разбира се, че тържеството е важно – но макар много важен, това е само един ден от живота ви. Опитайте се да не сте излишно взискателни и критични както към хората около вас, така и към себе си – все пак не искате, докато дойде време за същинската сватба, да сте емоционална и физическа развалина!
  •  Вторачване в детайлитеПряко свързано с горната точка, прекаленото взиране във всяко дребно нещо излишно пили нервите и често съсипва приятното очакване и планиране. Твърде стресираната бъдеща младоженка понякога изпада в умопомрачителни главоблъсканици по най-миниатюрните детайли без никаква нужда. Цветът на салфетките, точния отенък на цветята във вазите, височината на тока на обувките на шаферката... Преди да се отчаете от всичко, задайте си въпроса – това много ли е важно за мен? Ще го помня ли след пет години? Ще се отрази ли негативно на сватбеното тържество? Ако отговорите с „не” на всички тези въпроси, просто го пропуснете и отделете внимание на по-важните неща. 
  •  Булката контролира всичко Понякога бъдещата булка бива буквално обзета от мания да контролира всичко, от – до. Това е неприятно, особено за близките ѝ. Разбира се, важно е да планирате нещата и сватбеното тържество да се получи както сте го искали, но не забравяйте – сватбата е важен ден не само за вас, а и за младоженеца. Даже да не го показва, на него му пука, така че не прекалявайте с контролирането на всеки дребен детайл. Разпределете си задачите и оставете и на него да вземе решения по някои въпроси (и не ги оспорвайте после, ако той не оспорва вашите). Същото важи и за родителите на младоженците – за тях също е много важен ден и е редно мнението им най-малкото да бъде изслушано с внимание и уважение, даже да не го вземете предвид после. 
  •  Отлагане във времетоПонякога сватбата се насрочва много по-напред във времето, няколко месеца до година. Това може да даде измамното усещане, че има твърде много време и може да се отлага. По-добре е обаче да се възползвате от инерцията, която неизбежно обзема хората в началото и да отметнете толкова от по-големите задачи по планирането, колкото ви е възможно. Това важи особено за неща, свързани с ангажиране на други хора и места (разбирайте – наем на ресторант, запазване на час в гражданското, наем на фотограф, DJ и т.н.) Така и да се сблъскате с някакъв проблем, ще имате достатъчно време да го разрешите, преди да е станало критично късно. 
  •  Да решите, че точно на сватбата ви няма как да вали Твърде много младоженци страдат от такова грешно предположение. Даже прогнозата за времето да е категорична, имайте едно наум и задължително планирайте резервен вариант, ако сватбата ви все пак тръгне „по вода”. Същото важи за всички други неща, които могат неочаквано да се объркат. Имайте наум резервен букет, резервни хора за прическа, грим и т.н., на които да се обадите, в случай, че се случи неочакваното.
  •  Да забравите кое е важно Колкото и старателно да планирате, има голяма вероятност нещо все пак да се обърка. Затова помнете кое е важното за този ден – да чествате новия съюз, който сключвате като младоженци – и се опитайте да виждате голямата картина на сватбата, а не дребните неудачи. И задължително носете със себе си чувството си за хумор!
2363 | 29 юли 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате