Най-очакваното бебе в Англия

26 юли 2013

На 22 юли в 16,24 ч. в болницата Сейнт Мери в Лондон дукесата на Кеймбридж роди третия наследник на трона на Англия в присъствието на дука на Кеймбридж. 

Много англичани и английски медии бяха развълнувани от трепетното очакване на кралското бебе, както е известно бебето със сериозната титла „принц на Кеймбридж“. Новините за раждането му бяха обявени едва в 20.30 часа вечерта, след като първо са били уведомени семействата на родителите, включително самата кралица Елизабет, на която лично гордият баща съобщил по телефона, че вече е прабаба. Бебето тежи 3,801 кг. 

Ден по-късно младото кралско семейство обяви и името на новия престолонаследник – Джордж Александър Луис, принц на Кеймбридж. Официалното известие за раждането беше изнесено по протокола на специален статив пред двореца и отбелязано с 41 топовни салюта, съпроводени от тържествен камбанен звън от Уестминстърското абатство в специално композиран ек, наречен „Кралска кеймбриджка изненада“, докато фонтаните на площад Трафалгар бликаха в синьо. 

Развълнувани тълпи се събраха да отбележат раждането на новия принц, както пред Бъкингамския дворец, където официалният викач изнесе новината, така и пред болницата, с надежда да зърнат кралското бебе. Радостното събитие се отбелязва с редица тържества на различни места, както и множество магазини обявиха различни намаления и изненади за купувачите в чест на раждането на престолонаследника.

По света също отбелязват появата на кралското бебе – CN Tower в Канада бе осветена в синьо по този случай, Ниагарският водопад също потече в синя светлина.

Вече има изготвен хороскоп на бебето и се предрича, че ще бъде чувствителен Рак, също като баба си Даяна и баща си, дукът на Кеймбридж, по-известен като принц Уилям. Според хороскопа третият наследник на трона ще расте в бурни времена и ще бъде запомнен като нарушител на правилата, но в крайна сметка ще стане и техен пазител. Смята се, че ще притежава вътрешна сила, която ще оформи характера му и ще го извае като наистина харизматичен монарх. Роден във време на пълнолуние, престолонаследникът ще води живот, пълен с очарование и предизвикателства. Само няколко часа преди раждането Венера е преминала от Лъв в Дева, което предполага, че бебетата, родени през тази седмица, ще са благословени с остър ум. 

Принц Уилям ще ползва двуседмичен отпуск по бащинство, който му се полага по законите на Острова, а Кейт ще излезе в майчинство, въпреки че все още не е ясно за колко време. По английските закони има право на до 52 седмици майчинство, от които 39 са платени.

Бившият модел и спортен коментатор Бевърли Търнър, в статия за в. „Телеграф“, призова Кейт да кърми престолонаследника на публични места, за да даде пример на майките в Англия да правят същото. Дали това ще се случи обаче, тепърва ще разберем. 

3233 | 26 юли 2013

Facebook коментари

Добави коментар

1 коментар

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате