Защо мъчителната диета не работи?

17 юли 2013
Снимка: sxc.hu

Всички искаме да бъдем красиви, стройни и ослепителни и правим какво ли не в страмежа си към „идеалните“ пропорции. Много често изпадаме в плен на някоя диета и маниакално следим килограмите си... А ако те не помръдват?

  •     Никой хранителен режим не работи без двигателен. Затова най-важното е да не забравяте, че движението е основно средство за отслабване, стягане, оформяне на тялото. 
  •    Силно ограничителната диета само изостря апетита ни към забранените неща. Затова трябва да си позволявате всичко, но... от време на време. Нито шоколадът, нито сладоледът са причина диетата да не успее, ако са в малко количество. 
  •    Диетите с определен срок не работят, защото веднага след 5-я или 10-я ден се нахвърляме върху сладкото или месото, или каквото ни е липсвало. Затова, за да има резултат от диетата, трябва тя да премине в едно умерено хранене.
  •    Постоянните изкушения – ако постоянно мислите за храна, всяка вафла и всеки чипс, които видите, стават едно непреодолимо изкушение. Затова важна е психологическата подготовка: диетата не е мъчение, а средство да постигнем желаната форма.
  •    Недостатъчната хидратация е причина повечето диети да се провалят, защото водата е най-простото и най-мощното средство за пречистване на организма. Тя засилва процесите на отслабване и най-вече запазва еластичността на кожата.
  •    По време на повечето диети се стремите да не се храните през по-дълъг период от време, за да се каже, че уж ядете по-малко. Това е много погрешно, тъй като след като се ограничавате цял ден, след това ще изконсумирате много повече калории, тоест ефектът ще е нулев.
  •    Истината е, че всяко ограничение стресира организма и трябва да сте сигурни, че му доставяте всичко най-необходимо, за да няма проблеми след диетата. Отдавна мина времето на строгите диети и са на мода балансираните, комбинирани и не толкова мъчителни хранителни режими. 
2774 | 17 юли 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате