Красива фигура чрез… танци

05 ное 2013
Снимка: livsstil.se.msn.com

Танците могат да доведат до прекрасни за красотата на фигурата резултати, дори като добавка към тренировките. Разнообразните движения развиват различни групи от мускули и подобряват пластиката на движенията. Да видим кои стилове могат да се превърнат в най-добрия помощник на спорта.

Бални танци

Балните танци могат да ви помогнат да поработите над мускулите на бедрата и талията, а освен това развиват пластиката и баланса на цялото тяло.

Балет

Гъвкавост, издръжливост, пластика, чувство за ритъм – всички тези качества се повишават, щом започнете да се занимавате с балет. Сложността на тренировките нараства с времето. Подхождат идеално за тези, които искат да укрепят мускулите си, но без да увеличават обема им.

Суинг

Енергичният и бърз суинг е най-подходящ за двойките и за тези от вас, които не искат да разучават новите движения в самота. По време на танца в движенията се включват различни групи мускули и се увеличава издръжливостта.

Хип-хоп

И този танц набляга на издръжливостта, а сложните акробатични движения укрепват мускулите на ръцете, раменния пояс и коремната преса.

Танго

Ритъмът на тангото е много променлив и това ще ви помогне да подобрите стойката и чувството си за равновесие. Настроението на танца не може да ви остави равнодушни, а учестеният пулс ще ви помогне да изгорите куп калории и да тонизирате сърдечносъдовата си система.

Самба

Тя е създадена за тези, които искат да поработят върху долната част на тялото си. Седалището, вътрешната част на бедрата, подбедриците получават мощно натоварване, ако се занимавате сериозно със самба. Тя съществува и като соло вариант, и като занимания по двойки, което прави тренировките още по-приятни.

Зумба

Зумбата напоследък придобива все по-голяма популярност. Тези групови ритмични упражнения са идеалното аеробно натоварване. Смесването на стилове и направления ще помогне да развиете различните групи мускули – идеален вариант за тези, които търсят нещо ново.

Салса

Горещата салса е родена в слънчева Куба и е просто създадена за тези, които искат активно да изгарят калории. Основният акцент пада, разбира се, върху долната част на тялото. Мускулният тонус на бедрата и седалищните части се повишава много бързо. А настроението на танца може да ободри и най-омърлушения човек.

Танц на пилон

Този тип танци не са за хората със слаби нерви. Те изискват дълги и тежки тренировки. Въпреки привидната лекота на движенията, на практика са потребни значителна гъвкавост, координация и грация на движенията, както и ловкост. Доброто разтягане, общият мускулен тонус и силата на горната и долната част на тялото се явяват съществено преимущество. Но в резултат вие ще се сдобиете с каменни мускули, особено на краката и седалището, и идеален релеф.

Ориенталски танци (Belly dances)

Рамене, бедра, корем, гръб, талия – целият организъм е задействан от този уникален танц на корема. При това неговото въздействие върху ставите е минимално, което го прави подходящ за хората със заболявания на опорно-двигателния апарат. Сложните движения подобряват значително и гъвкавостта на тялото.

3082 | 05 ное 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате